1.11.2020

Pyhäinmiestenpäivän juhlaa- jouluvalojen asettelu

Halloween ja Pyhäinmiestenpäivää on saatu viettää viikonlopun aikana. Molemmat juhlat ovat mukavia laittaa näkyväksi kodin sisustuksessa ja myös kokkailla hyvät tarjoilut. Torstaina kaivoin vaatehuoneen laatikosta Halloween -koristeita. Minulla on aina lapsenmielisyyttä ja toki myös kakkosluokkalaista varten tulee koristeita laitettua. Yksi ihana asia oli, että hän oli myös sisustellut kotonaan Halloween somistuksia. Äiti eli tyttäreni oli sitten sanonut, että ehkä se Pentikin metallinen suuri somiste olisi voinut jäädä somistamatta hämähäkin seitillä, kun sitä ei sitten helposti siitä saanutkaan irti. Sanoinkin tyttärelleni, että tärkeintä on se innostus lapsen mielessä tehdä ja toteuttaa asioita, niin hänkin on saanut tehdä pienenä meillä kotona. Ehkä ne kodin kaunistuksen asiat tulee sitten geeneissä myös pienemmille somistajille.Partylite on loppumassa Suomesta ja nämä kauniit Party Liten somisteet olen tilannut (Jessi ja Jake -somisteet) ja hämähäkkikupla on löytö kirpparilta. Nyt sinne sisälle oli kiva laittaa seittiä ja hämähäkki. Kuplan päälle saa kynttilän laitettua palamaan, ja kynttilöitä olen saanut poltella viikonlopun iltoina.Keittiössä laitoin Halloweenia siten, että hämähäkin seittejä oli verhotangoista roikkumasa ja niihin kiinnitin hämähäkkejä. Halloween- koristeita laitoin ympäri taloa ja ensi vuoden Halloweeniksi on tarkoitus etsiä värillisiä valonläheitä, joilla voisi tunnelmavaloja laittaa eri huoneisin. 
Täällä on viime vuoden tarjoiluista ja somisteista juttua, sekä täältä  ja täältä voit katsoa mitä Halloweeniä on vietetty meillä aiemmin. Täällä postauksessa laitoin kauan aikaa sitten terkkuja Roomasta. Vuosi sitten  Halloweenia näimme osaksi Jenkeissä, ja Halloweeniä laitetaan siellä kotien ja yritysten pihoille hyvin suurine koristuksineen.

Halloweeninä myös kurpitsat ovat esillä sekä ruoassa että koristeina, täältä voit klikata vielä lisää  meidän Halloweenistä.


Halloweenin kunniaksi söimme yhdessä perunamuussia ja karjalanpaistia. Leipominen jäi ihan S-marketin kaupan leivoshyllyyn varaan. Elosen leipomon Halloween-leivoket olivat herkullisen makuiset ja koristeena päällä oleva hämähäkin seitti suklaasta oli piste iin päälle.Halloween ja Pyhäinmiestenpäivän kunniaksi hain myös paikalliselta kukkakaupalta sidotun valko-oranssisen kukkakimpun krysanteemia ja neilikoita, ja ne kyllä kestävät pitkään maljakossa. Kauppareissulta mies osti 100 kappaleen led-valosarjan ja se viriteltiin tänään tuonne yhdelle terassille. On harvinaista, että mies haluaa laittaa sisustusjuttuja kotiimme, ja hän sanoi, että pitää hakea lisää näitä led- valoja. Halpa-Hallissa olivat nämä led-valot viisi euroa kappale, että jos on tarvetta, niin kannattaa käydä pikaisesti Halpa-Hallissa.  Pyhäinmiestenpäivänä on sitten sytytetty meille ensimmäiset jouluvalot ja kyllä tämä pimeä aika tarvitseekin sitä valoa tuonne joulukuun loppuun saakka.


100 led -lamppua on pitkä rivi pieniä kirkkaan valkoisia valoja nauhassa aivan upea pimeällä pihalla. Valojen nauhaa voi säätää pistokkeen vierestä, jos sinulla on tarvetta pistorasian ja viimeisen led-valon välille saada pituutta. Täältä voit muuten katsoa mille näytti toisen terassin led-valot viime vuonna. 

Pieniä hankintoja varten laitoin säästämisen ideaa pari postausta sitten, jos lisäansioita haluat saada talouteesi, niin käy lukemassa täältä! Miten sinun juhlaviikonloppu sujui?

10 kommenttia:

 1. Valot näyttävät kauniilta! Niin se syyspimeä muuttuu taianomaiseksi.

  Mua jäi kutkuttamaan nyt nuo Elosen leivonnaiset. Näyttävät todella hyviltä! Ja mitä olen Elosella vieraillut ja myös leivonnaisia ostanut, niin kertaakaan ei ole tarvinnut pettyä. Kyllä vaan he osaavat.

  Hyvää marraskuuta sinne isommille ja pienemmille tunnelmanluojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Elosen leivokset olivat kaikkien mielestä oikein herkulliset. Kauniit koristelut myös! Hyvää marraskuuta myös teille Jenkkeihin!

   Poista
 2. Heh, meillä oli viikonloppuna aivan sama juttu (tai itse asiassa eilen), mies halusi laittaa led-valonauhat parvekkeelle ja, kun olimme kaikki laittaneet hän sanoi tilaavansa netin kautta lisää. :D Ajatteli, että löydämme netin kautta helpoiten samanlaista. Ei tarvitse lähteä kymmeneen kauppaan arpomaan, että oliko se tämä vai tämä. Viikonloppuna tuli herkuteltua, nyt taas tavisarkea ilman herkkuja. ;) Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ollut sitten samanlaiset viikonloput😁 Valot olivat vain 5 euroa, joten hinta ei päätä huimannut.

   Poista
 3. Ihanat koristelut teillä. Kivalta näyttää lisävalot ulkosalla.
  Täällä oltiin ihan vain kotona ja eilen ystäväni kävi pitkästä aikaa meillä kylässä. Pyhäinpäivänä sytytin kynttilät poisnukkuneille ihan täällä kotona vain.
  Kaunista viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Outi! Ystävät ovat aina parhautta. Kävimme myös haudalla viemässä kynttilöitä. Joulua jään odottelemaan ja valoja pitää laittaa, saa pimeyttä häädettyä, kun kotiin tulee myöhällä.

   Poista
 4. Ihailen heitä, jotka osaavat laittaa teemakoristelua kotiinsa. Vallan hurjat näkymät teilläkin 🧡👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsia varten tulee enemmän laitettua. Muutoin ois kovin maltillista koristeet.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com