23.11.2020

Mten valaista kotia marraskuussa? Vinkki kukan kuivaamiseen

Miten valaista kotona marraskuussa, kun pimeä aika on nyt synkimmillään käsillä. Pimeää on aamusta ja jo aikaisin iltapäivästä. Meillä on olohuoneessa kahdessakin kohtaa tunnelmavaloja, joilla saa lisävalaistusta korkeaan tilaan. Katossa on halogeenispotteja ja vielä yksi  Artekin kattolamppu valaisemassa pitkulaista olohuonetta. Valon värillä ja määrällä voi nyt tehostaa omaa jaksamista ja virkeyttä, kun reilusti laittaa valaistusta kotona päälle. Tämä on ihan tieteellistä tutkimusta myös, että valolla on vaikutus kaamosväsymykseen.Olohuoneessa on myös kynttilöitä palamassa iltaisin, ja tämä aika onkin parasta kynttilöillä tuoda valoa kotiin. Kaivoin kaapista esille jouluisia ja talvisia kynttilätelineitä ja nuo valkoiset porot tai peurat ovat kivoja valonlähteitä. 

Alakuvan pöytälamppu on joululahja kummitädiltäni ja tätä pöytälamppua olen pitänyt esillä talvet ja kesät, koska se on niin ajaton malliltaan. Lamppu on Claes Ohlsonin lamppuvalikoimaa. Niitä löytyy myös täältä yksi hyvä valaiseva kattolamppu makuuhuoneest. 


Suuressa maljakossa on kesän kukkaistutuksista nappaamiani heinän oksia, jotka ovat kivasti kuivuneet kaarelle maljakkoon. Viime viikolla sain tuotua äitini kuivattamia Hortensia oksia myös meille kotiin. Hortensia oksien kukat kuivuvat hyvin aidon näköisiksi kukiksi maljakossa itsestän. Vihreän sävy näissä Hortensian oksissa sopii boho-henkiseen hyllyn sisustukseen. 
Meillä leivottiin sunnuntaina ruskeita pipareita ja tänään niitä tuli tyttären tytär koristelemaan. Koristeluun ostin kolme eri putkiloa sokeriväriä, joita hän reilusti käyttikin koristeiden tekemiseen. Joulua tulee valmisteltua sopivan rauhallisesti ja tonttuoven eteen sai pienet tytöt käydä laittamassa koristeet, joita tuli hankittua joku aika sitten. Millä sinä saat valaistusta `lisättyä kotiin kynttilöillä vai lampuilla näin marraskuussa?6 kommenttia:

 1. Kynttilöillä ja kausivaloilla lisävalaistaan meidän kotia!
  Ihana tuo lahjalamppu <3 Kaunista iltaa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppu on kaunis ja valaisee hyvin. Claes Ohlsonilta on.

   Poista
 2. Iltaisin tulee polteltua paljon kynttilöitä ja huushollin kaikki led-valot ovat päällä. :) Aamulla alakertaan tullessa laitan myös ledit päälle, tai ainakin osan, että on mukavampi touhuta aamujuttuja. :) Hortensia on niin kaunis kukka, niin tuoreena kuin kuivattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Led-valoja on tullut tänä aamuna viriteltyä oikein kunnolla kotiin sisälle. Hortensia on kyllä kaunis ja kuivattuna aivan upea.

   Poista
 3. Postauksessasi on hyviä vinkkejä valaistukseen ja kukan kuivaamiseen. Meillä viritellään kausivaloja ja poltetaan kynttilöitä - ihana fiilistellä ja tunnelmoida ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos vinkkejä sait. Tunnelmointi on tähän vuoden aikaan parasta, kun tuo piemeys tulee jo niin aikaisin iltapäivällä.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com