29.11.2020

Jouluisia koristeita kotiin ja ledvaloja

Jouluisia koristeita on tullut laiteltua esiin täällä kotona. Jouluvalot on laitettu jo hyvissä ajoin ja niistä voit katsoa kuvia täältä. Tänään olen ottanut laatikoista jouluvaloja keittiöön ja olohuoneeseen. Miehen idea oli laittaa ensin lasikaappien päälle ledvalot, mutta ne löysivät paikan sitten olohuoneessa alahyllyn päällä. Ne saavat nyt olla iltaisin tuomassa valoa ja tunnelmaa olohuoneeseen. 





Jouluvaloja laitoimme myös keittiön ikkunaan ja hyllyn pälle. Ikkunassa on ledsydän -valokoriste, jossa on kätevä kytkin, jolla saa valon sammutettua ilman, että tarvitsee nykäistä johtoa irti seinästä. Led-valot vievät sähköä puolta vähemmän kuin tavalliset valot, joten ledit ovat siksi järkevä hankkia kotiin. Hyllyn päälle laitoin kummitytön tekemän paperinarukranssin, jonka keskelle laitoin tontut istumaan. 



Punainen joulusukka on ripustettu seinälle ja sen sisään tonttu käy tuomassa jotain mukavaa silloin tällöin. Punainen paperinarukranssi on tuossa kuvassa myös vielä esillä. Täällä on ollut blogin suosituin diy-postaus, jossa on itse tekemäni valkoinen paperinarukranssi. Sitä on luettu tuhansia kertoja.


Löysin viime joululta pieniä joulupalloja tämän lasisen somisteen sisään laitettuna, ja sen paikka löytyi keittiön hyllylle. Keittiön hyllyn päällä on myös vanhoja lahjaksi saatuja lasisia tuikkuastioita. Näistä suurin osa on saatu lapsena tosiaan ja näistä en ole raskinut luopua, koska ovat jo klassikoita.



Viime vuonna keittiössä oli sisustus hyvin yksinkertainen ja skandinaavinen.
Täältä voit käydä katsomassa mille keittiössä näytti silloin.


Kuusi tuikkuastia on Iittalan vanhaa tuotantoa.  Nuutajärven Lumme on tuossa kukkamainen pienelle kynttilälle tarkoitettu tuikkuastia. Ulpukan mallinen tuikkuastia on myös Nuutajärven. Onneksi nämä ovat pieniä kooltaan, niin mahtuvat hyvin lasivitriiniin säilytykseen. 


                                                                                          
                                                                                                           * sisältää mainoslinkin, merkitty *

Eilen kävimme jouluostoksilla ja tänään on sitten taas koronarajoituksia tulossa lisää, joten joululahjat siirtyvät sitten verkkokauppojen puolelle ainakin meidän osalta. Tytär olikin tilannut hänen pienokaiselle uuden turvaistuimen * Black Fridayn tarjouksesta Jollyroomista, johon aion ottaa osaa joululahjan muodossa. Lahjaostoksissa on vielä itsellä mietinnässä mitä läheiset tuleyvat saamaan.Tulevalla viikolla aion laittaa muutamia joulukortteja ja joulupostimerkit ostin jo hyvissä ajoin. 



Jouluisia koristeita ostin uutena tänä vuonna tonttuoven ympärille, ja ne sai tyttären tytär laittaa esille. Tänään tuli jouluovi sillä aikaa, kun olimme taitoluisteluharjoituksissa. Tokaluokkalainen kirjoitti heti kolme kirjettä tontulle tonttuoven eteen ja saa nähdä mitä tonttu vastaa hänen kirjeisiinsä. Yhteen kirjeeseen hän oli kirjoittanut, että miten tonttu on päässyt tonttuoven läpi. Tänä vuonna tokaluokkalainen saakin itse kirjoitella kirjeet tontulle.



Miten sinun 1. adventti on alkanut?





6 kommenttia:

 1. Ihanasti olet koristanut teidän kotia. Minulla on nyt kolmet led-valot olohuonetta valaisemassa ja kynttilöitä on pöydällä. Vähän on jo loman odotusta ilmassa.
  Ihanaa marraskuun viimeistä päivää sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Outi. Tänään tein joulukalenterin ja se piti saada huomiseksi valmiiksi. Hyvää joulukuun alkua sulle!

  VastaaPoista
 3. Viikonloppuna otettiin ekoja joulujuttuja jo esiin 1. adventin kunniaksi. Kävin ostamassa vähän uuttakin, vaikka yleensä täydennän joulukoristearsenaalia vasta joulun jälkeen alesta, ihan OHO!
  Yleensä itsenäisyyspäivän aikoihin riehaannun... 🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää sinulle!

   Poista
 4. Tunnelmallista joulunodotusta!💜

  Poikkeaako sinun joulunvietto jollain tavalla tänä vuonna?

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähemmän liikumme tänä jouluna, koska täytyy koronan vuoksi vältellä kyläilyä.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com