6.12.2020

Tee itse jouluinen kukka-asetelma ja tonttuovi

 Itsenäisyyspäivän kunniaksi tein jo jouluisen hyasinttiasetelman parin joulun takaisiin tähtiruukkuun, jota olen säilyttänyt kaapin perukoilla, Tähtiruukussa on punottua ruskeaa ehkä muovia rottinkityppisenä kuviona ja sen sisällä muovinen alusta, että asetelmaa voi myös kastella. Tähtiruukkuun oli muuten jäänyt vanhoja viime joulun jäkälää, jonka kastelin reilusti altaassa ja sain sen pehmentymään taas. 

Hyasintit ostin kauppareissulta ja ne olivat tuossa viiden hyasintin pakkauksessa. Tähtiruukun pohjalle levitin multaa ja valkoiset hyasintit laitoin ruukkuun. Päälle laitoin hiukan multaa ja nuo vanhat jäkälät. Sinivalkoinen koriste tuli hyasinttien mukana, ja lumipallot, sienet ja tonttu olivat vanhoja koristeita, joita on tullut asetelmien mukana. Hyasinttia ei paljoa tarvitse kastella ja yöksi kannattaa nostaa viileään, koska kukat aukeavat nopeasti lämpimässä. 

Täältä löydät jouluisen itse tehdyn jouluasetelman, josta tämä tähtiruukku on peräisin.


Valkoiset hyasintit tuoksuvat jonkin verran, jos olet allerginen niin silloin kannattaa jouluiseen asetelmaan valita tuoksuton joulukukka. Joulukukat ovat lähes kaikki myrkyllisiä, joten lasten ja lemmikkien ulottumattomissa ne kannattaa pitää. Tyttären koira Lily ei ainakaan hyasinttiasetelmasta välittänyt. 

T'ässä meidän tunnelmia itsenäisyyspäivän iltavalaistukseta. Hyasinttiasetelma saattaa vaihtua vielä toisenlaiseksi, jos nuo valkoiset hyasintin kukat ehtivät kukkia ennen joulua kokonaan. Sinivalkoinen rusetti sopii tähän 103 vuotta viettävän Suomen juhlaan. Täällä on ollut sinistä sisustusta perinnetarjottimella ja juttua itsenäisyyspäivän merkityksestä meille. Ja täältä löydät tunnelmia parin vuoden takaa itsenäisyyspäivän menuusta ja katttauksesta.


Meillä tonttuovi ja sen ympäristö saanut uusia huonekaluja ja koristeita, kun tokaluokkalainen näki näitä koristeita Kärkkäisen tavaratalossa pari viikkoa sitten. Yhteistuumin katsoimme mitä mukavia juttuja tontulle voisi laitella tonttuoven ulkopuolelle. Tonttuoven kahvaan on ilmestynyt välillä kirjeitä, ja tokaluokkalainen on sTonttu vastasi myös siihen kysymykseen, miten tonttu pääsee ovesta läpi ja miten tonttuovi on kiinnitetty seinään. 
Tonttuovesta löytyy täältä viime vuoden kuvia ja juttua, mitä silloin tonttuovesta kirjoitin. Tontttuuovi on ollut niin suosittu, että se on ollut jo kolmena jouluna yksi tärkeimmistä joulukoristuksista meillä kotona. Tienviitat on minusta niin hellyttävät, kun tyttären tytär sai sen itse kirjoittaa ja miettiä teiden nimet.


Mikä sinun jouluinen kukkasi on ja onko tonttuovi teillä seinään ilmestynyt?8 kommenttia:

 1. Ihana jouluinen postaus! Meillä ei vielä ole joulukua,mutta lähipäivinä käyn jouluostoksilla ja ostan myös kukan. Useampana jouluna kukka on ollut amaryllis ja saattaapa olla, että niin on tänäkin vuonna.Tontunovi ilmestyy myös tällä viikolla, mutta työpaikalle omaan luokkani. Mukavaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amaryllis on kaunis joulukukka. Yritän viime vuotisen amarylliksen kasvattaa uudelleen täksi jouluksi, saa nähdä onnistuuko.

   Poista
 2. Onpa kaunis asetelma ja hyvä idea uusiokäyttää edellisvuosien ruukkuja sun muita. Meillä ei ole tonttuovea, mutta kuvissa olen ihastellut muiden omia. :) Meilläkin on ollut jo hyasintteja sekä joulutähtiä. Hyasintin tuoksu on huumaava, mutta harmi, että toisille se ei käy tuoksunsa vuoksi. Mukavaa maanantaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun äiti on allerginen hyasintin tuoksulle, siksi hänelle ei voi viedä sitä lahjana.

   Poista
 3. Minun joulukukkani on hyasintti. Olen kuullut, että mitä vaaleampi kukka sitä vähäisempi tuoksu näissä hyasinteissa.
  Ihana asetelma ja voi miten suloinen tuo tonttuovi kaikkine lisukkeineen <3
  Kaunista viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hyvä vinkki, että väri vaikuttaa tuoksuun. Tonttuovi on kyllä hauska keksintö, opetan pienemmälle tytölle kirjoittamista ja tonttu aina vastaa siihen.

   Poista
 4. Kaunis kukka-asetelma ja söpö tonttuovi.

  Minä tykkään valtavasti kaikista joulukukista. Suosikkini ovat amaryllis ja jouluruusu. Pöydällä on juuri hyvässä kukoistuksessa pinkki amaryllis. Tonttuovi odottelee vielä joulukoristelaatikossa, voi olla etten jaksa laittaa sitä esille enää tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusuja näin eilen täällä marketissa myynnissä. Se on myös kivannäköinen.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com