13.12.2020

Jouluinen sisustus keittiössä

Tänään on vietetty jo kolmatta adventtisunnuntaita ja Lucian -päivää. Pimeään onkin ihanuutta saada jouluvaloilla ja kynttilöillä. Tänään ehdimme juuri ja juuri valoisan aikaan hakemaan joulukuuset omasta metsästä. Kuusia lähti omasta metsästä mukaan kolmea eri kokoa, yksi on perinteinen joulukuusi olohuoneeseen, yksi pienempi kuusi ulos ja yksi minikuusi keittiöön maljakoon. Pienstä kuusesta tulee vain niin mukava kuusen tuoksu jo nyt. 


Joulukuusen etsiminen ei ole yhtään niin helppoa hommaa, kuin sen luulisi olevan. Mies sanoikin minulle, että ei niitä joulukuusia vain niin helposti löydä; aina on joku vika lopulta, vaikka juuri luulit löytäneesi hienon ja täydellisen kuusen. Metsässä oli todella vähän lunta ja pieni apulaisemme tykkäsi liukua jäätyneissä isoissa vesiaiheissa metsätiellä. Ojissa oli myös paljon jäätyneitä jääratoja, niihin ei niin uskaltanut mennä, koska ovat syviä ojia. Tyttären koirat saivat myös juosta vapaana metsässä. 
Kakkosluokkalainen oli kaverinsa kanssa kantanut meidän huonekuusen olohuoneeseen ja koristelleet sen reippaasti joulukoristeilla. Huonekuusi oli niin vinossa, että vaihdoin siihen eilen mullat ja samalla löysin suuemman kukkaruukun sille. Nyt odotan, että se juurtuu altakastelevaan ruukkuunsa ja pysyy taas hyvin pystyssä. Huonekuusi on ollut keitiössä jo useamman vuoden ja täältä voit katsoa jouluista keittiön sisustusta.


Jouluista sisustusta sai tuoreella pienellä minikuusella luotua keittiön hyllyyn. Siinä on nyt tontut, kynttilätelineet, äidin tuoma amaryllis, joulukalenteri ja kuusi sulassa sovussa joulua tuomassa meille. Tontut ovat joululahjoina saatuja ja niitä laitan asetelmiin esille kotona. Lili -koira oli kovin kiinnostunut imemään pienempää tonttua, kun se oli tipahtanut lattialle.Täältä voit katsoa mille amaryllis näytti hempeän puuterin sävyisenä yhtenä jouluna. Minna Immosen Tiernapoika-joulukalenteri on entiseltä työkaverilta saatu upea postikortti. Oletko jo joulukuusen laittanut kotiin?5 kommenttia:

 1. Kaunis joulukoti teillä <3
  Ihanaa viikkoa Aikku, kohta ollaankin jo jouluviikossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei uskoisi, että joulu noin lähellä🤶🎅

   Poista
 2. KIITOS Suvi, samoin sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kaunis joulukoti! :) 🎅 Saimme joulukuusen maanantaina. Ystävät auttoivat kuusen roudauksessa, kun heillä on peräkärry. Kuusi oli ilmestynyt lasten koulupäivän aikana. ;) Kiva yllätys!

  VastaaPoista
 4. Kauniit jouluiset kuvat. Ihana kalenteri, sitä ihastelin useampaan kertaan. Me laitettiin tänä jouluna 1. adventti päivän kunniaksi kuusi. Minun lempi joulu koriste on ehdottamasti joulukuusi. Ihanaa viikonloppua sinulle!<3

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com