1.4.2021

Paras kääretorttuohje - gl

Paras kääretorttuohje gluteenittomana löytyi vihdoin. Halusin korkean ja hyvän makuisen kääretortun ja nyt se onnistui, kun tein kääretortun perunajauholla ja Semperin kakkujen tekemiseen tarkoitetulla jauholla taikinan. 

Pääsiäiseksi kääretortun voit täyttää kermavaahtovaniljarahkalla, johon pilkot persikan palasia. Kääretortun täytteeksi käy  mitä vain, ja käytä mielikuvitusta reilusti. Omaan testikappaleeseen laitoin jämät lakkahillosta ja toiseen päähän omenahillon, joita tein viime syksynä.




Kääretorttu - ohje (gluteeniton)

4 munaa (käytän luomumunia Katan Kanalasta) 

1.5dl sokeria

1dl perunajauhoa

0.5dl Semper gluteeniton jauho

1tl leivinjauhetta


Vatkaa huoneenlämpöiset (luomu) munat ja sokeri vaahdoksi. Tee numero 8 vatkaimilla, jos kasikuvio jää, niin lisää jauhot+leivinjauheseos (sekoitettu keskenään) siivilän läpi munasokerivaahtoon puuhaarukalla. Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista n. 7-10min 200 asteessa. Kumoa leivinpaperin päälke, johon olet ripotellut sokeria. Irrota leivinpaperi numoamisen jälkeen heti. 


Täyte

2 dl vispikermaa (laktoositon) 

1 prk vaniljarahka

pilkottuja persikan paloja

1tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma, lisää rahka ja persikkapalat. Lopuksi lisää vaniljasokeri. Voit kermavaahtorahkaseoksesta levittää osan tai pursottaa kääretortun päälle. Lopuksi kääri kääretorttu rullalle tiukasti. Anna maustua  hetki jääkaapissa. 

Pääsiäsen sisustus näkyy meillä tulppaaneissa, pajunkissoissa ja muutamissa pääsiäiskoristeissa. Viime vuonna leivoin pupukakun ja sen näet täältä! 


Järjestän perinteisen munanetsinnän lauantaina. Teen 2lk:lle haastavia tehtäviä sisälle ja ulos. Sovimme, että laskuina on jakolaskuakin tänä vuonna. Kahdeksanvuotias tykkää voimistella ja piirtää myös, joten niihin keksin myös haasteellisia tehtäviä.


Keltaiset tulppaanit sopivat pääsiäiseen ja ovat väripilkkuja sisustuksessa. Suureen maljakkoon saa myös virpomisoksia esille. Maljakkoon menee muuten paljon vettä, ja tulppaaneille sitä saakin olla lisäämässä välillä, koska niille ei saa laittaa liikaa vettä pohjalle. Muutoin ne venyvät liikaa pituutta.


Jos aurinko paistaa, niin jatkan ikkunoiden pesemistä ja tavaroiden konmaritusta. Ostin luomulihaa alueen yrittäjältä, joka kasvattaa luomutilallaan vapaana kulkevia nautoja. Meillä kotoillaan pääsiäisenä tänä vuonna. 


Mitä perinteitä sinun pääsiäiseen kuuluu? 


5 kommenttia:

  1. Sinulla on pääsiäisvalmistelut pitkällä. Näyttää niin kotoisalta ja keväiseltä. Mun pääsiäisvalmisteluja ei tänä vuonna ole. Ehkä sitten vuoden kuluttua :)

    Kääretorttua en ole tehnyt pitkään aikaan, varmaan vuosiin. Kuviasi katsellessa tuli kyllä hinku. Sellainen pitää jossain välissä pyöräyttää.

    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pientä pääsiäisjuttua vaan, tänään teen uudella ohjeella Kinderpiirakkaa. Jos siitä tulee hyvä, niin jaan tännekin.Hyvää pääsiäistä sinne!

      Poista
  2. Nam herkku kääretorttu🥰
    Kauniit kuvat ja ihanaa pääsiäis puuhaa teillä🐥💛
    Ihanaa pääsiäistä 🐥💛

    VastaaPoista
  3. eipä onnistu minulta mikään kääretorttu.nimimerkillä kateellinen siitä taidosta.hyvät pääsiäiset.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com