Nyt alkaa mansikka-aika olemaan parhaimmillaan, ja kesän herkkuja mansikat kyllä ovatkin. Kotiin on tullut ostettua näitä mansikkaherkkkuja jo kesän alussa Amerikassa ja nyt kotimaassa. Näistä saa tehtyä helpon ja nopean jälkiruoan tai välipalan mansikkarahka-ohjeellani. Ohje mansikkarahkaan onkin tuossa alhaalla!
Meillä on puutarhassa myös uudistettu pieni mansikkamaa, koska vanhat mansikan pehkot eivät enää tuottaneet marjoja. Nyt näyttäisi sille, että mansikkapehkoista tulee ihan hyvin mansikoita nyt toisena kesänä, kun pari kesää sitten laitettiin uudet taimet maahan. Tiedän, että ne on parhaimpia syödä suoraan penkistä, ja siksi niitä siellä kasvaakin. Kuvan vihreät sitruunamelissan lehdet ovatkin omasta kasvihuoneesta; ihan itse kasvatettuja yrttejä. Sitruunameslissa sopii myös pienenä mausteena revittynä vaikka mansikkarahkan sekaan ja ainakin tähän rahkan päälle koristeeksi väriä tuomaan.
Mansikkarahka (n. 6 annosta)
1 prk rahkaa
1 prk vispikermaa (vatkaa ensin ja sekoita kaikki aineet keskenään)
350 g mansikoita
vaniljasokeria (tai sokeria, jos haluaa)
Päälle:
Carneval Prinsessa keksiä (tai gluteenittomia keksejä muruna)
pilkottuja mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
Ruoan ja välipalojen koristelu on myös jo puoliruokaa, niin ruukataan sanoa. Joten tässä mansikkarahkan esillepanossa olen panostanut myös en ulkoasuun!
Miten sinä laitat mansikoita kesällä?