25.5.2017

Leivotaan keksiä

Kesäkuu lähestyy kovaa vauhtia, ja juhlaviikonloppu ensi viikolla edessä. Kokeilin tehdä ihan perinteisiä gluteenittomia kaurakeksejä Myllärin jauhoista, joilla olen leiponut jo monelaista. Keksit onnistuivat ja jaan reseptin myös täällä:

Kaurakeksit (gluteeniton)

125g voita
2,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria (ei välttämätön)
2 dl kaurajauhoa Myllärin, gluteeniton
2,5 dl kauraleseitä  Myllärin  gluteeniton (laitoin gluteenittomia kaurahiutaleita)
1/3 tl leivinjauhetta

-sulata rasva, lisää sokeri, Sitten muna ja vaniljasokeri. Sekoita puuhaarukalla. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Nostele väljästi leivinpaperin päälle nokareita. Paista 175  astetta 15 min. Taikinaa ei vatkata koneella.


Ja Flower-maljakko on ollut äitienpäivästä asti keittiössä esillä. Se on kyllä kaunis yksityiskohta. 






Hyvää helatorstaita! Minä lähden hakemaan kesäkukkia. 

13 kommenttia:

  1. Helatorstaita sinnekin!
    Kaurakeksit on kyllä tosi hyviä.
    Kaunis on tuo maljakko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana tuossa pöydällä.

      Poista
  2. Kaurakeksejä ei ole tullut tehtykkään moneen vuoteen.
    Pitäisikin joku päivä tehdä niitä.
    Hyvää helatorstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä hyviä ja tulee syötyä kerralla monta.

      Poista
  3. Kaurakeksit on ihania, lapsena aina leivottiin niitä äidin kanssa. Toi maljakko on ihana.

    VastaaPoista
  4. Kaurakeksit on meidänkin perheen lemppareita ja ihanan nopeita valmistaa! Mikään ei ole parempaa kuin vaniljajäätelö, kaurakeksit ja tuoreet mansikat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo yhdistelmä kuulostaa herkulliselle!Helppoja nämä keksit on tehdä.

      Poista
  5. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla. Tyttäreni joutuu välttämään viljaa, vaikka ei ole keliakiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on "leivonta" sanan takana gluteenittoman piirakan ohjetta myös.Jos käyt kurkkaamassa.

      Poista
  6. Oi nam! Nyt alkoi tehdä mieli leipoa, näyttää tosi hyviltä!

    VastaaPoista
  7. Nam miten herkullisen näköisiä keksejä, tätä ohjetta pitääkin kesällä kokeilla :)Aurinkoista sunnuntaita <3

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com