11.4.2015

Paljun lämmitys ja kihlaparille onnea!

Paljuilu on nautinto pakkaskeleillä, kun hämärässä saa istua ulkona lämpimässä vedessä ja nauttia rentoilusta. Meillä paljua on lämmittetty muutaman kerran talven aikana. Paljun täyttö ja lämmitys ovat aikaa vievä homma, joten sen vuoksi sitä ei tule liian usein lämmitettyä. 

Talvella menee paljun täyttöön (2 kuutiota) aikaa noin kolme tuntia, kun laskee vettä tavallisesta hanasta ulkona. Paljun pesen ennen veden täyttöä sisältä siten, että suihkutan vain hieman Amwayn yleispesuainetta sisäpuolen seiniin ja lattiaan. Pesuaine on luontoystävällinen ja hajoaa luonnossa. Sen jälkeen huuhdon haalealla vedellä pesuaineet pois paljun seinästä.

Paljun lämmitykseen menee n. neljästä viiteen tuntiin. Paljon lämpötila on parhaimmillaan, kun se on noin 36 astetta. Se on mielestäni sopiva, jos on pakkasta ulkona.  Paljussa on upea on katsella tähtitaivasta, silloin, kun pihalla on pimeää. Kesällä oli ongelmana se, että kuiva palju vuoti kuin seula. Talvella tätä ongelmaa ei ole, ja siksi toukokuussa kannattaa jättää paljuun vesi koko kesäksi. Toli se pitää välillä vaihtaa, jos sitä käyttää. 

Talvella ei ole ongelmaa, että puinen palju vuotaisi.  Paljun jälkeen ei ole edes välttämättömyys käydä saunassa, lämpö tulee tuosta paljusta. Suosittelen!
Espanjassa käydessäni suosittelen käymään katsomassa upeat suihkulähteet. Laitan tähän teille myös ihailtavaksi tuon videon Font Mágica de Montjuic -suihkulähteen esityksen. Tämä on omistettu esikoisen kihaljaispäivän kunniaksi tänään. Olen kuvannut tämän videon Samsungin kameralla, mutta musiikkia en saa tähän mukaan, vaikka kuuluu kännykässä.
On muuten opettelua videon laittaminen tänne blogiin, mutta toivottavsti nautit tästä videosta! 

Blogiin on tulossa arvontaa, joten kannattaa viikonloppuna käydä täällä katsomassa arvonnan palkinnot!
2 kommenttia:

  1. Voi, itsekin haaveilen paluusta tai muusta pulahtamispaikasta, varmasti rentouttavaa! Onnea kihlaparille <3

    VastaaPoista
  2. Suosittelen paljua, jossa sisällä muovinen sisus. Helppo pitää puhtaana ja ei ole vuoto-ongelmia. Mutta kiva se on, kotispa.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com