15.8.2015

Onnekas puutarhuri

Tämän kesän kasvihuonekasvatit eivät ole oikein tuottaneet iloa kasvattajalleen. Satoa on tullut vain amppelikirsikkatomaateista ja salaatinlehdistä. Minulla on kahdeksan tomaatintainta kasvamassa, mutta korkeutta ei ole tullut paljoa, mutta näyttää noin 20 tomaattia siellä olevan tulossa vihreänä vielä kylläkin. Paprika on kasvattanut isot vihannekset, mutta punaista ja keltaista väriä odotellessa. Tämä olikin uusi kokeilu ja helppo ainakin paprikaa on kasvattaa. Paprikan taimivaiheessa sen päästä täytyy napsaista poikki, niin alkaa kukkimaan nopeammin ja kasvattamaan paprikan alkuja. Chiliä on myös helppo kasvattaa vaikka terassilla kotona; sitäkin on tullut kokeiltua. Kesäkurpitsa venyy ja levenee kasvulaatikossa ukona, se vain vaatii paljon tilaa ympärilleen kasvaakseen.

Omassa viljelyssä kiehtoo se, että näkee kasvun ihmettä ja saa puhdasta ilman torjunta-aineita viljeltyjä vihanneksia omaan keittiöön. Sisälle olen laittanut aurinkoiselle paikalle yrttejä ja osan paprikoista kasvihuoneesta, jos enemmän venyisivät pituutta.

Kirsikkatomaattia
Kesäkurpitsa intoitui kasvamaan ulkona kasvulaatikossa

Suippopaprika innostui myös kasvamaan tänä kesänä.

Viikolla oli itse kasvattamani gladiolukset avanneet ensimmäisiä kukkia, voi miten kauniita ne ovat! Puutarhuri voi siis olla iloinen!

Aurinkoista lauantaita! Täällä kutsuu viiskymppisjuhlat tänään!! 

Kasvaako sinulla kotona mitä omia viljelyksiä?

5 kommenttia:

 1. Ihanaa oman maan satoa tulossa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Se siinä viehättää!Tänään sai puuroon vadelmia pensaasta.

  VastaaPoista
 3. On varmasti kiva, kun saa omasta maasta kasviksia! Leppoisaa iltaa sulle :)

  VastaaPoista
 4. Oma kasvattamat herkut ;) Meillä ei tänä vuonna kasvanut yhtään mitään, jospa ensi keväänä saisi taas inspiraation kokeilla jotakin edes yrttejä :)

  VastaaPoista
 5. Tänä kesänä olisi voinutkin pitää välivuoden,kun mikään ei oikein onnistu.Yrtit on onneksi helppoja kasvattaa,mulla ne on purkeissa.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com