19.8.2016

Puutarhasta pöytään pihveinä

Tänään totesin 4 v puutarhuriapulaisen kanssa, että meidän kasvihuoneessa ei taida enää kasvit kasvaa tai kypsyä. Toimme siis sisälle kurkkua ja paprikaa. Tomaatteja olenkin laittanut pimeään kaappiin saamaan väriä. Viikonloppuna taidan osan kasveista laittaa kasvimaalle höystöksi tulevaa kesää varten. Eilen kävimme puolukassa ja tänään tuli tehtyä puolukkasosetta hillosokerilla. Puolukat eivät ole ihan niin kypsiä, että niistä voisi tehdä mehua tai pakastaa talveksi. Tämä elokuu on vain niin ihanaa aikaa, kun kaikkea kotimaista vihannesta ja marjaa on tarjolla! Kannattaa hyödyntää niitä kotikeittiössä.

Kasvihuoneestani kypsyi muutama kesäkurpitsa, ja yksi niistä päätyi kasvispihveiksi viikolla. Laitoin lisäksi pihveihin porkkanaa kaveriksi, ja meillä pihvit maistuivat myös muille. Joten jaan ohjeen myös täällä, kun maku oli niin hyvä jokaisen mielestä; äitini kehui makua ja hän on oikein mestarikokki.



Pieni kesäkurpitsa ja porkkanaa (raasta karkeaksi n. 600g)
1dl luomu kaurahiutaleita
pieni sipuli (pilko)
1-2 munaa
1 tl suolaa
1tl pippuria (laitoin mustapippuria)
yrttiä (hain kasvihuoneesta basilikaa, ja pilkoin pieneksi)
0,5 dl vehnäjauhoja (sitoo taikinan)

-sekoita aineet keskenään, voit laittaa raasteen sihdin läpi ensin ja valuttaa vihanneksista tulevan nesteen pois
- nostele nokareina pannulle, käytin oliiviöljyä paistamiseen
-tarjoa salaatin ja uusien perunoiden kera
-paista n. 5 min/puoli



Hyvää viikonloppua! 

3 kommenttia:

  1. Voi nuo kasvispihvit on ihan parhaita.Mahtavaa kun saa omasta puutarhasta kantaa maan antimia pöytään. Aurinkoista viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kyllä olivat hyviä, välillä kasviksia muussakin muodossa kuin salaattina tai paistettuna.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com