8.8.2017

Kasvihuoneesta keittiöön ja nopea uunilohi

Kasvihuone ja -maa ovat olleet meillä käytössä vuosia tontillamme. Sato on ollut parina edellisenä kesänä vähäistä, mutta jotain satoa sieltä aina saa keittiöön saakka. Yrtit on helppo kasvattaa kasvihuoneessa tai -maassa ja myös terassilla ja niistä saakin helposti makua ja vitamiineja ruokaan. Yrtit ovat helppoja kasvattaa, eikä oikukkaat säät vaikuta niihin.

Uunilohi on nopea tehdä, mutta kannattaa edellisenä päivänä laittaa suola ja mausteet kalaan. Tilliä ja kesäkurpitsaa sain tähän ruokaan omista kasvatuksista. Uunilohi on helppo valmistaa, ruokakerma ja yrtit päälle ja sitten uuniin puoleksi tunniksi 180 asteeseen. Uusien perunoiden kanssa paistettu lohi on parasta.



Kanelia ja Kaardemumman blogissa oli vasta juttua tomaateista. Minusta on kiva verrata miten toisten kasvatukset voivat ja blogeista saa myös vinkkejä itsellekin. Meillä on kasvihuoneessa siis: tomaattia, kesäkurpitsaa, kurkkua, paprikaa, tilliä ja basilikaa. Lannoitus on ollut Kekkilän kanankakalla ja luonnon omalla vedellä. Paras sato on ollut kesäkurpitsoissa, mutta yksi pieni kurkku on saatu kypsyänä tällä hetkellä.  





Kasvatatko sinä itse yrttejä tai muuta kotona?

13 kommenttia:

  1. Olen haaveillut omasta kasvihuoneesta. Jospa se joskus toteutuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin suositella lasista, meillä on muovinen.

      Poista
    2. Hyvä tietää, kiitos :)

      Poista
  2. Ihanaa kun saa omasta maasta yrttejä yms. Ja, kalaruoat ovat aina hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrttejä on helppo kasvattaa, ei voi epäonnistua...

      Poista
  3. Uunilohi on kyllä kerrassaan herkulista aina. Täytyykin loppuviikosta ostaa lohta ja laittaa se uuniin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on helppo valmistaa. Mä yritän aina muistaa laittaa suolan ja mausteet edellisenä päivänä, että maustuu.

      Poista
  4. Varmasti ihana tuo oma kasvihuone! Saa maistella oman maan tuotoksia ❤Uunilohi on aina yhtä hyvää 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolmas kesä menossa ja kyllä siellä käy meillä kaikki aina kurkkimassa mitä on kypsynyt.

      Poista
  5. Varmasti hyvää tuo uunilohesi!
    Minulla kasvaa parvekkeella ainoastaan basilika. Joskus oli muitakin yrttejä,mutten saanut niitä kasvamaan.
    Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Basilikaa tulee muuten laitettua ihan pelkästään myös leivänpäälle. Ei aina tarvitse tomaattia kaveriksi.

      Poista
  6. Maukkaan näköistä uunilohta:)

    VastaaPoista
  7. Uunilohta en ole tehnyt pitkään aikaan. Kiitos vinkistä! Minulla kasvaa kesällä aina basilikaa, persiljaa ja vaihdellen muita yrttejä.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com