Uunilohi on nopea tehdä, mutta kannattaa edellisenä päivänä laittaa suola ja mausteet kalaan. Tilliä ja kesäkurpitsaa sain tähän ruokaan omista kasvatuksista. Uunilohi on helppo valmistaa, ruokakerma ja yrtit päälle ja sitten uuniin puoleksi tunniksi 180 asteeseen. Uusien perunoiden kanssa paistettu lohi on parasta.
Kanelia ja Kaardemumman blogissa oli vasta juttua tomaateista. Minusta on kiva verrata miten toisten kasvatukset voivat ja blogeista saa myös vinkkejä itsellekin. Meillä on kasvihuoneessa siis: tomaattia, kesäkurpitsaa, kurkkua, paprikaa, tilliä ja basilikaa. Lannoitus on ollut Kekkilän kanankakalla ja luonnon omalla vedellä. Paras sato on ollut kesäkurpitsoissa, mutta yksi pieni kurkku on saatu kypsyänä tällä hetkellä.
Kasvatatko sinä itse yrttejä tai muuta kotona? |
Olen haaveillut omasta kasvihuoneesta. Jospa se joskus toteutuisi.
VastaaPoistaVoisin suositella lasista, meillä on muovinen.
PoistaHyvä tietää, kiitos :)
PoistaIhanaa kun saa omasta maasta yrttejä yms. Ja, kalaruoat ovat aina hyviä!
VastaaPoistaYrttejä on helppo kasvattaa, ei voi epäonnistua...
PoistaUunilohi on kyllä kerrassaan herkulista aina. Täytyykin loppuviikosta ostaa lohta ja laittaa se uuniin :)
VastaaPoistaSe on helppo valmistaa. Mä yritän aina muistaa laittaa suolan ja mausteet edellisenä päivänä, että maustuu.
PoistaVarmasti ihana tuo oma kasvihuone! Saa maistella oman maan tuotoksia ❤Uunilohi on aina yhtä hyvää 👍
VastaaPoistaKolmas kesä menossa ja kyllä siellä käy meillä kaikki aina kurkkimassa mitä on kypsynyt.
PoistaVarmasti hyvää tuo uunilohesi!
VastaaPoistaMinulla kasvaa parvekkeella ainoastaan basilika. Joskus oli muitakin yrttejä,mutten saanut niitä kasvamaan.
Mukavaa viikonjatkoa!
Basilikaa tulee muuten laitettua ihan pelkästään myös leivänpäälle. Ei aina tarvitse tomaattia kaveriksi.
PoistaMaukkaan näköistä uunilohta:)
VastaaPoistaUunilohta en ole tehnyt pitkään aikaan. Kiitos vinkistä! Minulla kasvaa kesällä aina basilikaa, persiljaa ja vaihdellen muita yrttejä.
VastaaPoista