2.9.2017

Syksyisiä juttuja terassilla ja pihalla

Syksyisiä juttuja on tuolla terassilla ja pihalla alkanut pikkuhiljaa näkymään. Kerrankin on ollut sellainen päivä, että aurinko on lämmittänyt kunnolla ja on saanut tehdä syksyisiä puutarha- ja pihajuttuja. Ja on näitä kelejä sitten odotettukin. Tänään on poimittu punaisia viinimarjoja ja mehustettu niistä paljon mehua talveksi pakkaseen. Kahdesta pensaasta tuli pari sankkoa marjoja, mustia ei sitten tullutkaan. Kasvihuoneessa oli kirvat iskeneet kurkkuun, ja kirvoja oli sitten levinnyt myös kesäkurpitsaan; onneksi ei vielä tomaatteihin. Ensi viikolle on luvattu lämmintä säätä, siispä toiveissa olisi punaisempia tomaatteja.  

Syksy on tullut ja terassikelit ulkona ovat jääneet taakse. Tänään on myös ulkoterassin kalusteita siirretty varastoon ja osa lasiterassille. Pöytä on vähän ehkä liian suuri tilaan, mutta saa nyt mennä tulevan talven näin. Lauantain kunniaksi grillasimme ja söimme ulkona. Uudet perunat omasta maasta on ihan superia. 


Jälkkäriksi Smurffi- vaahtokarkkeja ! Ja lämmin auringonpaiste, vaikka silmiä häikäisikin. Tuo kauniinvärinen kynttiläpurkki on Partyliten mallistosta. Siinä on hempeä tuoksu ja värinsä puolesta sopii syksyiseen teemaan. Monesti näissä Partyliten kynttilöissä on se vika, että en raski niitä sitten polttaa, vaan tulee pidettyä koristeena. Mistä sun lauantai on tehty?

9 kommenttia:

 1. Voi kuinka kauniita kuvia! Meidän lauantai meni lähes marjankeruupuuhissa, mustia ja punaisia viinimarjoja sekä vadelmia. On kyllä kiva kun vielä saatiin lämpimiä ja aurinkoisia päiviä ♥

  VastaaPoista
 2. Kyllä oman kasvimaan ruoat on parhaita ja perunatkin suoraan maasta. Mikä lie minunkin kasvihuonekurkkuuni iskenyt, kun kurkut eivät kasvaneet paria senttiä enempää. Minun vapaa-aikani menee nyt metsällä sienessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla kävin sienessä,löytyi haaparouskuja.Tuo kurkkuongelma on kyllä ikävä,mulla kuivui kaikki alut myös.

   Poista
 3. Ihanalta kuullostaa! Meillä ulkoiltiin paljon. Tytär oli koiransa kanssa käymässä ja ahmittiin väriterapiaa luonnosta aimo annos!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä niin upeat värit luonnossa sekä maassa että taivaalla!

   Poista
 4. Kiva viikonloppu sinulla! Niin minullakin, mutta koo aika meni kasvihuone-kesäkeittiön teossa. Nyt saisi jo valmistua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rakennusprojekti kuulostaa kyllä ihanalle jutulle!Kesäkeittiö olisi kyllä meillekin tarpeellinen.

   Poista
 5. Onpa todella kauniit kuvat. Kivasti valo osuu tuohon mariskooliin. Muutenkin mukavan kuuloinen viikonloppu sinulla ollut! Me oltiin laivalla ja hieman väsymystä ilmassa vielä tuon reissun jäljiltä, mutta ihan kiva viikko kuitenkin tulossa.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com