17.12.2017

Jouluinen keittiö

Joulukukat ovat jo täydessä kukassa meillä ja keittiöön on tullut jouluinen sisustus. Suuri joulutähti on seinällä ja ikkunassa on sydänled-jouluvalo. Huonekuusi on saanut mustat huopakoristeet ylleen ja  keittiön pöydällä piparitalon vieressä suuri punainen joulutähti; äitini toi sen eilen. Punainen on kyllä kaunis väriläiskä valkoisella pöydällä. Keittiön Vittsjö hyllyyn vaihdoin kaapin kätköistä vanhoja kynttilä - ja tuikkuastioita; joista osa on omia vanhoja lapsena saatuja joululahjoina. Aina ei tarvitse olla uutta! 

Amarylliksessä on jo kaksi kukkaa ja kolmas on vielä tulossa. Täydellinen ajoitus jouluksi. Tämäkin on lahjaksi saatu kukka. Pihalta toin jo kuusen tuoksua sisälle, kun keittiössä on nyt kuusen oksa maljakossa- aika kivalle näyttää maljakossa sekin! Siihen voisi ripustaa vielä helmijoulukoristeita.

Ensi viikolla on vielä tarkoitus askarrella jotain helmijoulukoristeita Papusen päikkärin tädeille, Heille onkin jo lahjat odottamassa paketointia- punaista ja valkeaa löytyy tänä vuonna paketista. Täältä voit kurkata mitä viime vuonna paketista löytyi: itse tehdyt avaimenperät ja lisäksi Kastehelmi-tuikkuastiat (niitä annettiin myös edellisenä vuotena). Niin ja arvaatteko, malttoiko Papu olla kertomatta mitä pakettien sisällä on...

Loppuviikolla tulee siivoiltua vielä muualta kotia, jos nyt keittiö on nyt joulutaminenissaan valmiina. Kokeilin joulun alussa pipareiden leipomista uudelle ohjeella, kun kokeilimme uusia Hemtexin muotteja; niin ohjetta tulossa gluteenittomista pipareista ensi viikolla. 


Mitä sun viikonloppuun kuuluu?

8 kommenttia:

 1. Kaunis amaryllis. Joulutähti on varmasti komea väriläiskä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihanat joulukukat siellä jo on. Minä laitoin äitin jouluiseen kukka-asetelmaan valkoisen joulutähden ja vaaleanpunaisen hyasintin. Täällä on vihdoinkin kaikki lahjat paketissa ja vain työkavereiden lahjat on viemättä saajilleen. Nyt voin huokaista helpotuksesta ja nauttia tulevan loman lähestymisestä.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Aikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla jo hyvällä mallilla!Ihana,kun muistat myös työkavereita!

   Poista
 3. Mie en uskalla ostaa joulukukkia kun mies on jostain syystä koko syksyn ollut todella allerginen. Katsotaan miten se reagoi kuuseen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joissakin on voimakas tuoksu,ei sovi allergiselle!

   Poista
 4. Kyllä valkoinen amaryllis on kaunis <3 Meillä jo kuusi sisällä ja kukkia on aika paljon. Vielä pitää jouluksi hankkia tulppaaneja. Joulu siis hyvällä mallilla. Pieni siivous vielä loppuviikosta!! Mukavaa joulunalusviikkoa!!

  VastaaPoista
 5. Meillä ei tänä vuonna kukkia ole yhtä paljon kuin aiempina vuosina. Olen hieman alkanut oireilemaan niistä ja nyt kokeillaan kukatonta joulua. Taitaa lähinnä olla hyasintti, joka eniten nenää kutittaa eli muita kukkia voisi kokeilla. Joka tapauksessa kyllä joulukukat vaan saavat niin paljon jouluista tunnelmaa aikaa. Ihanalta näyttää teidän jouluun valmistautuminen. Lämminhenkistä joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com