27.7.2018

Hyvät savikukkaruukut

Kasvit loistavat ja kukat kukkivat näin heinäkuun lopussa. Etsin kookkaita saviruukkuja muutamalle vihreälle kasvilleni,  kun entiset ruukut olivat jo jäämässä pieneksi viherkasvien kasvettua suuremmiksi. Suojaruukut ovat käteviä ja niitä on aina käytössä meillä. Sisustuksessa käytetään nyt paljon luonnon värejä; ruskeat saviruukut oli nyt se oma suosikkiväri ja materiaali. Savi hengittää ja imee kosteutta mullasta itseensä. Välillä ruukun värikin muuttuu tummemmaksi. Luulisi sen muuten auttavankin kasvia voimaan hyvin; minä kun en ole ihan parhaimpia viherpeukaloita. Kastelukin usein unohtuu pitkäksikin aikaa ja sen vuoksi suosin helppohoitoisia kasveja.Tänään helle jatkuu,ja terassilla saakin laittaa suojaa kasvien viereen.Sanomalehti on kätevä suoja, kun aurinko paahtaa lasin läpi ja lehdet näyttävät haalistuvan liikaa. Tänään on jo ollut viileämpi ilta, joten helteet alkavat helpottamaan. Iittalan  kivituikkut sopivat eri vuodenaikoihin hyvin; minulla niitä on monen värisiä ja nämä sinertävän sävyt sopivat hyvin tähän kesään.
Mitä sinun viikonloppuusi kuuluu?11 kommenttia:

 1. Vanha kunnon saviruukku on jälleen ajankohtainen. Väri sopii hyvin vaaleaan sisustukseen.

  VastaaPoista
 2. Minulla on kaikki kukat saviruukuissa...ja viihtyvät..:)

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen noita saviruukkuja etsiskellyt, mistä löysit omasi? Minusta ne on nättejä, etenkin vanhetessaan😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeasta on ruukut ja tuo aluslautanen kuului myös.On ihan kaunis ulkonäöllisestikin.

   Poista
 4. Ihan uusi tieto mulle, meillä ei juuri saviruukkuja ole...siksikö mun kasvit usein kuolee:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin hyvin menestyvät näissä ruukuissa,lannoitus myös silloin tällöin paikallaan.

   Poista
 5. Hienot kuvat♥ Nuo saviruukut on sitten käteviä ja niin kauniin värisiäkin! Täällä on yritetty kovasti pihaa kastella ettei kaikki ihan nuupahtaisi vaan kovin on toivotonta hommaa kun aurinko paahtaa porottaa koko ajan:) Meillä on nyt illallakin 25.4 mittarissa ja kovin on hiostavaa! Aurinkoista viikonloppua ja ihanaa kesän jatkoa💕🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on luvattu 31 lämmintä,joten helle jatkuu.Hyvä,kun olet kastellut pihaa,ei kuole ihan kokonaan kasvit ja nurmikko.Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Minä olen aivan onneton kasvien kanssa. Tykkään saviruukuista, koska niissä kukat mielestäni pysyvät pidempään kosteina.
  Leffaa, uintia ja McDonaldia kuului tähän päivään...Ei huono juttu yhtään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pysyy kosteina todellakin!Helteellä saakin vain loikoilla,kuulostaa teidän viikonloppu kivalle.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com