1.7.2018

Ihanat matot lattian kruunu

Matto on kodin lattian kruunu! Matto on tärkeä kodin sisustuksen osa; se viimeistelee huoneen kuin huoneen ilmeen. Laadukkaan maton käyttöikä on vuosia ja vuosikymmeniä. Matto tekee omistajansa onnelliseksi, mikä sen ihanampaa kuin aamulla nousta sängystä ja astua pehmeälle ja upottavalle matolle. Tai kun katsot lempitilaasi kotona, jossa on myös mattovalinta ollut juuri se oikea siihen kokonaisuuteen. Meillä on ollut käytössä villamattoja vuosia ja näistä Sukhimatoista muuten löytyy paljon kivoja mallistoja jokaisen makuun, Villa on materiaalina kestävä ja helppohoitoinen, koska se puhdistaa itse itsensä hylkimällä likaa.

Sukhimattojen valikoimat ovat: omapeäisiä, laadukkaita ja värillisiä lattian kruunuja, joista löytyy jokaisen makuun villa- ja huopamattoja. Sukhi muuten tarkoittaakin suomeksi onnellista! Matot valmistetaan Nepalissa, Intiassa, Tukissa ja Marokossa. Yrityksen arvoihin kuuluu myös sosiaalinen vastuu, eli maton kutojille maksetaan oikea palkka työstä. 

Mattoja valmistetaan myös asiakkaan toiveiden mukaan, jos haluat tiettyyn tilaan vaikka normi mitoista poikkeavan koon. Olen matkoilla  käynyt Turkissa ja Marokossa mattoliikkeissä ja nähnyt miten taidokkaasti mattoja kudotaan, ja sen vuoksi sitten nähnyt, mitä laatu tarkoittaa matoissa.  Laadukkaat matot tuovat käyttäjälleen iloa vuosikausiksi.

Sukhi tuo muuten markkinoille erikoismalliston ja  kolme uutta intialaisten mattojen kokoelmaa. ‘Hygge’-malliston matot ovat 100% villaa ja edustavat kauniisti hyggeilyä, kotoilua. Kun ilmat viilenevät, lämpöiset ja pörröiset matot houkuttelevaat sisätiloihin. Hyggeilyyn  sopii siihen loistavasti.

Sukhimatoissa on kauniita kuviota ja erityisesti tässä huopamaton punoskuvio miellytti minua. Kuvio on tyyliltään samanlainen kuin trendikkäissä kudotuissa jättivillapeitoissa!Lisäksi huovutetut pallomatot sopivat hyvin myös lastenhuoneen matoiksi esim. pyöreän maton päällä on kiva istua ja leikkiä. Pehmeällä alustalla lapsen mielikuvituskin pääsee lentoon.


Sukhimatot sopivat kodissa tilaan kuin tilaan. Meillä on näitä työttöjen koiria, jotka vierailevat meillä usein, niin villamatto sopii myös kotiin, jossa on eläimiä. Tämä matto näyttää muuten kiven pinnalta, mutta on paljon pehmeämpi jalan alla kuin kivi. Villamaton hoitoon riittää hellävarainen imurointi, ja joskus tuuletus. Itse olen talvella vienyt matot ulos ja harjannut lunta niihin. Jos matolle kaatuu nestettä, niin sen päälle voi laittaa soodaa. Sen jälkeen imeytä paperiin ja tahra lähtee. 


Olohuone on usein se kodin keskipiste, ja siellä matto on yleensä se suurin kooltaan. Matto saa olla olohuoneessa sohvan levyinen ja sen reuna alkaa sohvan jalkojen alta. Tai vastaavasti matto alkaa lepotuolien jalkojen alta. Itse tykkään yksinkertaisista kuvioista ja Sukhin  paimentolaismattojen Beni Ourain -malliston timanttikuvio on yksi omista suosikeista ja se on myös blogeissa ollut pinnalla. 

Minulla on tämä Hiran tekemä pieni Kukee-  alunen käytössä kotona keittiön ja välillä olohuoneen pöydällä. Alunen on käsin huovutettu villasta ja koottu yhteen. Tämä on myös hyvä lahjaidea!Käy myös katsomassa lisää Sukhi-matoista  Instagramissa ja Facebookissa
Mikä näistä matoista viehätti sinua eniten?


* blogiyhteistyö Sukhimatot11 kommenttia:

 1. Huopapallomaton ottaisin heti meille. Pianotuolin alla se näyttäisi tosi kivalta.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallot ovat livenä kauniit!Sopisi hyvin pianotuolin alle ja saisi varpaat tunnustella palloja soittaessa.

   Poista
 2. Tuo kivipinnalta näyttävä matto on upea! Meille se ei sopisi, mutta esikoisen kodissa pääsisi oikeuksiinsa. Ihanan erilainen matto.

  VastaaPoista
 3. Kauniita mattoja. Tuo punoskuvioitu matto näyttää kauniilta. Nyt kesällä ei mattoja niin kaipaa, mutta syksy tulee ja silloin matot saapuvat takaisin lattioille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on.Silloin sitä kaipaakin pehmeää jalan alle.

   Poista
 4. Jotenkin minua viehättää tuo kivipintainen matto. Olisiko minulla sellaiselle edes paikkaa, mutta jotain kaunista siinä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kivasti suunniteltu.Sukhi matoissa on valinnanvaraa vaikka kuinka.Voi itsekin suunnitella mieleisensä maton.

   Poista
 5. Ihania mattoja ja olen Ansun kanssa samoilla linjoilla, että tuo kivipintainen matto on jotenkin tosi viehättävä. Huopapallomattokin sopisi myös täydellisesti meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä voisi valita vaikka kaikki lattialle kotiin, ovat kyllä kauniita.

   Poista
 6. Hei Aikku, kiitos tosi kivasta postauksesta, ihanan kattauksen sait esiteltyä yhdessä postauksessa! :)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com