24.8.2018

Kasvihuoneesta ja puutarhasta pöytään

Kasvihuoneessa kypsyy tomaatit ja kurkut niin, että olen niitä jakanut muillekin. Viherpeukalo kokee onnistuneensa ainakin joissakin lajeissa. Paprikaa on tulossa, mutta saa nähdä ehtivätkö kypsyä tälle syksyä. Ajattelin, että tuon ne ne sitten lasiterassille, kun ilmat kylmenevät ja kasvihuoneen tyhjennän. Osa kasviksista on kasvanut jättisuuriksi muuten. Kivoilla astioilla ja välineillä on mukava kokkailla omista lähellä tuotetuista raaka-aineista lähiruokaa.






Viinimarjoja tuli viidestä pensaasta kolme sangollista, niistä tuli mehua kuitenkin pakkaseen asti. Mustaviinimarjat olivat muuten jättisuuria ja ihania maultaan. Kesäkurpitsaa on montaa lajia, ja ovat kyllä ihan jättikokoisia johtuen siitä, että osa niistä kasvaa kompostimullan päällä. Suurin on jo kooltaan lähes puoli metriä.

Kasvimaalla on ollut porkkanaa, sipulia ja salaattia sekä persiljaa. Sipulit ovat jääneet pieneksi, mutta muuten muut ovat kasvaneet. Perunaa on tullut hyvin, ja oliskohan isäni ansiota, kun hän on hoitanut multauksen. Kehäkukkia on saanut maljakkoon, ja tietääkseni kehäkukat myös pitävät tuholaisia loitolla. Auringonkukkia kasvaa laatikossa, ja viikonloppuna aion laittaa pitkään maljakkoon sisälle niistä yhden.

Aamupalaa tehdään viikonloppuna näin:

pannulle öljyä, munia paistumaan
ripottele pinnalle raastettua kesäkurpitsaa
pilkottuja tomaatteja
basilikaa
feta-juustokuutiot





Pitkä aamiainen on meillä viikonlopun kohokohtia, kun silloin on aikaa panostaa aamiaiseen ja yhdessäoloon. Hektinen arki on meillä ainakin luisunut käsistä, liikaa töitä molemmilla. Otin esille jo vitamiinitabletit, kun välillä on niin väsynyt olo. Mutta viikonlopulle kuuluu muuten uuden Artekin naulakon ja kenkätelineen paikoilleen laitto, niistä sitten oma juttunsa tulossa. 


Hymysuumunakkaat tuovat iloa ja hauskuuttaa meillä lautasella aamuihin. 

Mitä sinun viikonloppuun kuuluu?









10 kommenttia:

  1. Hauskat munakkaat! Kiva idea!

    VastaaPoista
  2. Pitkä aamiainen on kiva idea. Voi harmi, kun meillä kaikilla on aina niin kiire. Minä viimeistelen kesäkeittiötä mökillä. Sen tekeminen saisi jo loppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkeittiö olisi kyllä hyvä olla meilläkin.Helteellä piti suunnitella miten mehustaa marjat,kun lieden laittoi pariksi tunniksi kerrallaan päälle.

      Poista
  3. Kesällä oli ihanaa, kun ennätti nauttia kunnon aamupalan joka aamu. Nyt meillä aamupalaan satsataan viikonloppuisin, arkena mennään pelkällä jogurttilinjalla. Niin herkulliset nuo munakkaat ja saavat kyllä suun hymyyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama se on meilläkin,siksi viikoloput ovat hitaita aamujen suhteen.Parasta se kiireettömyys.

      Poista
  4. Onpa ihana kun saa omasta kasvihuoneesta omaan ruokapöytään kasvista 😋👍 hyvältä näyttää aamupala 👍 Mukavaa viikonloppua 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään aamulla hain taas sieltä kypsyneitä tomaatteja!Voisin virtuaalisesti lähettää sullekin!

      Poista
  5. Herkullisen näköinen aamiainen. Meilläkin viikonloppuisin aamiaiseen panostetaan enemmän ja syödään sitten oikein ajan kanssa :)
    Kivaa viikonloppua sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
  6. Oi, mitä herkkua. Ja, kiitos vinkistä, tätä reseptiä testataan meillä!

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com