15.10.2018

Pentikin skaninaavinen verho olohuoneeseen

Pentik Soneetti -verhot ovat nyt valmiit! Uusilla verhoilla sain ilmettä ja vaihtelua olohuoneeseen. Pentikin Sonetti kangas on hempeä, selkeä ja silti niissä on jotain erityistä, joka sopii kuviona olohuoneeseen.  Ompelin itse kankaat ja Penikillä myyjä leikkasi kuitenkin verhot valmiiksi kuviokohdistuksen vuoksi. Aiemmin meillä oli ihan valkoiset purjerengasverhot ikkunassa, mutta nyt talvea ajatellen niissä sai olla myös väriä ja silti ovat skandinaaviset tyyliltään. Kangas on Pentikin malliston Sonettia. Mies sanoi myös, että verhot ovat hyvännököiset ja onneksi miellyttää myös hänen silmää. Eskarilainen sai valita laitetaanko verhot olohuoneeseen vai sen vieressä olevaan pienempään huoneeseen. Ja tähän sitten päädyttiin eli olohuoneeseen. Hänellä on selvästi jo sisustusjan vikaa, kun hän huomaa aina muutokset ja uutuudet mitä on kotona tehty.

Näistä persikan värisistä terttuneilikoista kirjoittelinkin jo täällä, ne vain ovat kyllä kestäviä maljakossa ja myös näyttäviä.  Terttuneilikat kestävät maljakossa todella kauan, että kannattaa napata ostosreissulla mukaan nuppuinen kimppu. Niistä on ihan varmasti iloa kauan aikaa maljakossa kotona. 

Olohuone näyttää hyvin seesteiselle ja viime viikkoisten kutsujen aikaan tulikin tehtyä kunnolla siivousta ja kerättyä kaikkea ylimääräistä tavaraa pois esiltä. Nyt huone näyttää rauhalliselle ja kaikella tavaralla on paikkansa. Iittalan Aallon teräsvati on ollut jo ikuisuuden tuossa pöydällä ja siihen ei vain kyllästy. Juuri se viehättää klassikkoesineissä, että ne eivät ole turhakkeita eivätkä jouda heti kaappiin eikä kirpparille. 


Tyynynpäällisiä tulee melkein aina hankittua Ikean reissulta. Tuo yläkuvan mustavalkoinen tyynynpäällinen on ollut sellainen joka vuoden aikaan sopiva kuosi, kun se on noin simppeli. Harmaan sohvan kanssa sopii onneksi myös värilliset tyynyt, kun muuten on hyvin valkoista ja harmajaa sävyiltään seinät ja katot meillä. 

Näihin Pentikin verhoihin yhdistän hempeää pastellin sävyjä ja myös mustavalkoisia tyynynpäällisiä. Verhoista kannattaa ottaa samoja sävyjä tyynynpäällisiin, niin siten ne sointuvat hyvin yhteen ja luovat harmoonisen kokonaisuuden tilaan. 

Tässä alakuvassa onkin myös näkyvillä suosikkimaljakkoni kaksin kappalein. Pienet maljakot ovat siitä näppäriä, että niitä voi pitää esillä ilman kukkia, oksia tai heiniä. Asetelmiin niin sopivia kuin vain voi olla, sopii siis hyvin sisustajan silmään.


 * sisältää affiliate-linkit

Leppoisaa maanantaita sinulle!








2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää, niin kaunista! Kivat nuo verhot! Minä olen vähän sellainen kausisisustaja:) Kesällä ei juurikaan tule kotiin mitään laiteltua, mutta syksyisin sisustuskärpänen puraisee herkästi:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
  2. Meillä omi edelliset verhot varmaan kaksi vuotta ikkunassa ja nyt sitten nämä kuviolliset vain oli heti oma suosikki kuosina.Pentikillä on kauniita kankaita; sopivat minimalistiseenkin tyyliin ja muista tyyleistä puhumattakaan.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com