10.11.2018

Siivouspäivä ja olohuone järjestykseen

Siivouspäivä on takana ja meillä tuoksuu Tolu, tai ainakin on raikasta ja puhdasta kotona. Olohuoneen parketti on nyt paremmassa kunnossa ja kiiltää, kun siihen käytän parketti&laminaatille tarkoitetua pesuainetta. Parketin pinta on tasaisempi ja kiilto myös. Lattia vaatisi hiontaa, kun siinä on paljon naarmuja, mutta nyt uudella pesuaineella se näyttää paljon paremmalle kuin aiemmin. 


Tänään laitoimme työ- ja leikkihuonetta uuteen järjestykseen. Ja se jäi vielä vaiheeseen. Monella on jo joulujuttuja mielessä ja minulla on ajatuksia uudesta matosta tuonne huoneeseen ja myös eteiseen. Olohuoneessa on nyt vaihdettu helppohoitoinen matto takaisin, vaikka paksut ja pehmeät matot niin mukavia jalan alla ovatkin. Helppohoitoisuus joskus voittaa sen mikä olisi miellyttävämpi ja ei niin käytännöllinen. 


Olohuoneen verhot ovat uudet ja tuo Sonetti -kankaan kuvio on upea. Se on yhtäaikaa sekä hempeä että graafinen. Kankaan valinta on oikein onnistunut ja tänään pesin yhden Pentikin kankaasta ompelemani kaitaliinan ja suuren pöytäliinan, niin kankaan laatu on erinomaista; ei kutistu eikä veny pesussa. Siitä täydet kympit Pentikille!  (verhokangas saatu blogiyhteistyönä)


Lasiterassi on myös siivottu, mutta vielä sinne ei joulua ole viritelty. Jotain havuasetelmaa tulee pöydälle tai lattialle ja siihen jouluvalot. Lasiterassia ei käytetä talvella, joten hyvin neutraali sisustus siellä on nyt. Heinä jaksaa vielä kasvaa, joten se saa vielä siinä olla jonkun aikaa. 


Minä aion paketoida tänään lomamatkalta ostamiani joululahjoja. Ja vinkkaan lukijoille huipusta joululahjaideasta, nimittäin koodilla 1845 saa 25% alennuksen naisten alusvaatteista, yöpuvuista ja oloasuista 18.11.18 saakka naisten alusvaatteista, yöpuvuista ja oloasuista 18.11.18 saakka täältä.

Huom! Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai alekoodeihin. Alennus ei koske seuraavia merkkejä: Happy Holly, Soyaconcept, Dasia, Novita, Freequent, Zhenzi, Cream, Tamaris, Saki, Triumph, Canada Snow, Pulz, Sloggi, Ceannis.

17 kommenttia:

  1. Ai ai, Tolu muuten onkin mainio putsausaine. Näitä kaikkia ei aina edes muista. Mäntysuopa on toinen, mitä Suomesta kaipailen.

    Meillä kanssa voisi lattian jo varmaan hioa. Nyt, kun liikennettä on isompien lasten muutettua vähemmän voisi sitä vakavissaan jo harkitakin. Itse käytän lattianpesuun Murphy Oil Soap, siitä tulee aavistuksen mäntysuopa mieleen. Se jättää myös kauniin kiillon lattian pintaa, kätkee naarmuja, mutta ei ole kuitenkaan liian liukas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pesuaine suojaa myös parkettia,ja meillä käy näitä koiraystäviä puhumattakaan touhukkaasta lapsesta.Lattia kovalla koetuksella aina ollut.Olit laittanut kommenttia tuonne edelliseen postaukseen,Amerikan reissulla en löytänyt teidän second hand kauppoja.Mielenkiintoista,että teillä on oikein verovähennykset niistä.

      Poista
  2. Kauniit verhot! En löytänyt mitään yritystä josta alennuksen saa? Puuttuiko se vai eikö vain osunut silmiini :) Blogissani on kiva arvonta, tuu osallistumaan ♥ https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.com/2018/11/rakkauskalenteri-arvonta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä käydä osallistumassa.Linkki verkkokauppaan menee täältä-sanasta!Voin laittaa sen pitemmältä matkalta menemään verkkokauppaan.Hyvä alennusprosentti nimittäin!Se pitää syöttää tilauksen lopussa.

      Poista
  3. Puhtaan kodin tuoksu on ihana ja niin on tuo Sonetti kangaskin! Pentikillä on kyllä ihania tekstiilejä! Leppoisaa isänpäivä viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pölyt saivat kyytiä ja mukava se on olla,kun kaikki on järjestyksessä taas kotona.

      Poista
  4. Minustakin on ihanaa kun kodissa tuoksuu puhtaus.
    Ihanaa isänpäivän iltaa sinne!

    VastaaPoista
  5. Puhtaassa kodissa viihtyy kaikki!
    Leppoisaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Meilläkin olisi taas siivouspäivä tiedossa tänään, sillä meillä on tulossa tuttavia kylään huomenna. Tuntuu vaan aina jotenkin pitkän työviikon jälkeen rasittavalta alkaa siivoomaan ja tekisi mieli vaan tilata jokin siivouspalvelu tekemään siivouksen meidän puolesta. Siistit nuo uudet verhot, sopii todella hyvin teille!

    VastaaPoista
  7. Itsellä olisi juuri suursiivous edessä ja mietin millä pestä uudet parkettilattiat. Kiitos vinkistä, kokeilen tuota pesuainetta. Ikkunan pesu olisi myös vielä vuorossa ennen kuin kovat pakkaset alkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän parketille tuota pesuainetta aina. Se tuo kiiltoa pintaan ja hoitaa puulattiaa.

      Poista
  8. Omistan korkeakarvaisen maton ja siitä on todella vaikea saada imuroitua kaikki roskat. Pakkohan se olisi puistatella ulkona, mutta hieman vaikea näin kerrostalossa. Olen miettinyt vaihtavani myöskin helppohoitoisempaan mattoon. Tilasin siivouksen ensi kuulle, ehkä heillä olisi antaa jotakin vinkkejä.

    VastaaPoista
  9. Kohta alkaa joulusiivoukset meilläkin niin on ajankohtainen aihe. Aika samat setit meilläkin mutta lisäksi käytän kuituliinoja. Tosi kätevä joka kohteessa. Meilläkin helppohoitoinen matto on ihan ehdoton koiran takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä käy tyttöjen koirat kylässä ja siksi matot mielellään helppohoitoisia, saa imuroida karvat pois sillä.Villamattoa haaveilen nyt uutta olkkariin, sekin hyvä kotieläinperheeseen.

      Poista
  10. Olen myös todennut, että on huomattava ero kun käyttää parketille käytettyä ainetta. Välillä kyllä edelleen lorahtaa liikaa, mikä jättää lattiasta tahmean.
    Näin korona-aikaan olen pohtinut kuinkakohan paljon toimistosiivous tulee yleistymään, sillä hygieniastandardit varmasti nousevat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puu on oma materiaalinsa, joten sille käytän omaa pesuainetta aina. Jos sillä saisilattian pysymään hyvänä. Kyllä varmaan toimistotkin siivotaan jatkossa eri tavalla ja myös julkiset tilat.

      Poista
  11. Itsekin tein viime viikonloppuna oikein perusteellisen kotisiivouksen. Nyt kun kaikki ovat korona-aikana viettäneet paljon aikaa kotona niin tuntuu, että siivoamista kyllä riittää ja tolua kului. Leikkihuone tosin oli heti puolen tunnin päästä taas yhtä sotkuinen kuin aina ennenkin.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com