18.2.2019

Hiihtoloman mustikkapiirakkaohje (G.)

Mustikkapiirakka syntyy gluteenittomana  tällä helpolla ohjeella, jonka olen jo monta kertaa testannut. Tein kuusivuotiaan leipuriapulaiseni kanssa tämän piirakan viikonloppuna, ja siihen tulee aivan loistava maku, kun laittaa kermaviilin sijaan Valion vaniljarahkaa. Margariini korvattiin nyt voilla ja se varmaan teki myös oman pikantin makuelämyksen piirakkaan. Vaniljarahka mehevöitää ja sopi mielestäni tähän täydellisesti.


Leivinliinaksi kaivoin kaapista tämän kivan Marimekon liinan. Liinoista toinen on ollut hauki-aiheinen ja tämä toinen tämmöinen neutraalimpi, vaikka värit ovat oikein raikkaat. Leivinliinat ovat myös sisustajan kaapissa aina tietynlaiset, että sopivat kattaukseen.

Laitoin tuohon piirakkavuokaan ennen taikinan laittoa vain vähän  voita ja gluteenittomia kaurahiutaleita, koska en yleensä osta gluteenitonta korppujauhoa. Hyvin kuitenkin piirakka irtosi tuosta kaurahiutale-jauho -pohjasta. Ja se teki kyllä myös hyvin kauppansa syöjien keskuudessa.

Tämä piirakkaohje on helppo tehdä myös vehnäjauhosta, jos ei ole ruoka-aineallergiaa. Hiihtolomat ovat alkaneet etelässä ja jatkuvat pitkin Suomea seuraavien viikkojen ajan. Tämä ohje sopiikin hyvin ,vaikka lomalaisten kahvipöytään!


Tänään kävin Pentikin myymälässä katsomassa keväisiä uutuuksia ja värejä. Ostin teetä ja keittiötyökaluja, koska esim. nuolijat olivat tarjouksessa muutamalla eurolla. Tilasin viikko sitten Polarn O Pyretiltä  pipoja sekä sukkia ja Reimalta keväisen haalarin eskarilaiselle. Molemmat paketit tulivat tänään ja nyt sitten on soviteltu merinovillapipoa ja keväistä trikoopipoa. Molemmissa verkkokaupoissa on tarjouksia, joita kannattaa käydä hyödyntämässä ja vaikka hankkia jo edeltä tulevia kausia ajatellen.


*sisältää affiliate-linkit


Mitä sinä aiot tehdä talvi- tai hiihtolomallasi?





5 kommenttia:

  1. Itsellänikin on loppuviikko lomaa, kun eilen olin töissä. Meille tulee pieniä lomalaisia ja siinä puuhaa riittääkin.
    Kiva piirakkaohje, kiitos siitä.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on helppo ja nopea tehdä.Tykästyin tuohon vaniljarahkan makuun siinä päällä.Tykkään kermaviilistäkin päällä.Sulla on sitten siellä toimintaa tiedossa,ihania kavereita tulossa.

      Poista
  2. Minä en lomaile, mutta poika nauttii kovasti lomapäivistä. Itse korvaan yleensä aina kermaviilin rahkalla, koska tykkään siitä enemmän :) Herkullisen näköinen piirakka <3

    VastaaPoista
  3. Makurahkat ovat hyviä vaihteluita.Mustikat on hyviä piirakan päällä.Tämä ohje on oma suosikki,kun on helppotekoinen.

    VastaaPoista
  4. Liisan kotona20.2.2019 klo 19.11

    Herkullisen näköinen piirakka. Lomat on vietetty jo etelässä tältä keväältä. Mukavaa keskiviikkoa :)

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com