11.5.2019

Äitienpäivälahjoja ja kodin valkoista sisustusta

Mitä on tapahuntut sipuleille eli gladioluksille, jotka laitoimme kasvamaan vasta? Ne kasvavat kovaa vauhtia ja luulen, että kohta varret ovat jo liian pitkiä. Aurinko on paistanut etelän puolen ikkunoista ja tänään nostin vielä viime kesänä Jyskistä ostetun mustan apupöydän tuonne ulos kukkasipuli-istutusten kera. Niinpä sipulit intoituivat siellä kasvamaan lisää valoisassa ja lämpimässä lasiterassilla.

Huomenna viedään äidilleni ja mummolle siitä Papusen terveisinä äitienpäivälahjaksi kauniiseen paperiin käärittynä ja lahjanarulla solmittuna. Vihreässä ruukussa olevat kukat ovat lahjoja (kuvassa alhaalla) . Lahjan saaja saa sitten sen kohta laittaa kukkapenkkiin ulos gladioluksen kasvamaan. Tänään tosiaan nuo taimet ovat jo tuplanneet pituutensa. Täältä voit lukea niiden istutuksesta ja täältä, kun ne oli jo istutettuina.


Tänään leivoin poropiirakkaa uudella reseptillä ja jos se on onnistunut, niin laitan tänne blogiin siitä ohjeen. Halusin suolaisen piirakan uusilla makuelämyksillä, joten siihen tuli mm. poroa, Koskenlaskijan juustoa ja luomu juustoraastetta. Lisäksi tuli pohjaan myös juustoraastetta. Niin ja tänään on myös leivottu kaksi täytekakkupohjaa, koska ensimmäisestä tuli liian matala uudella ohjeella. Joten saattaa nyt sitten meille tulla äitienpäiväkahvipöytään korkea täytekakku, jos yhdistän kaksi kakkupohjaa.  Aamulla kuorrutan ja täytän kakun. Väliin laitan mangoa ja mansikkaa kermavaahdon kera. 

Viikolla on ollut välillä aivan upeita auringonpaisteita, joten sain kivoja varjoisia kuvia tallennettua kameralla. Kesälomalla on tarkoitus maalata makuuhuoneen seiniä ja hiukan pakkeloida myös jälkiä seinästä. Ulkona on puiden lehtiin tullut kauniita vihreitä isoja lehden alkuja, kesä tulee kovaa vauhtia. 




Toivotan kaikille äideille lämmintä ja ikimuistoista äitienpäivää! Jokainen äiti on päivänsä ansainnut ja mikä sen ihanampaa kuin saada juhlia rakkaidensa kanssa äitienpäivää. Ostin äidilleni aivan ihanan mustalla pohjalla olevan torkkupeiton, jossa on hempeitä suuria ruusuja. Torkkupeitosta tulee mieleen yksi tapettimalli, jota olen täällä esitellyt. Jos kotona olisi tarvetta tapetoida seinää, niin ehkä laittaisin sellaista makuhuoneeseen seinään.

Valkoinen unisieppari on ollut välillä katossa roikkumassa, mutta nyt se on tuossa seinällä häätämässä pahoja unia pois. Näin upeita varoja aurinko tekee seinälle. 


Tämä laulu on ollut oma lempilaulu lapsena, ja se on edelleen myös aina näin äitienpäivänä. Oma äiti on aina sellainen, jolle voin puhua omat ilot ja surut; hän aina jaksaa kuunnella ja ymmärtää. Äiti olet tärkeä!

Lapsuus se on, korvaamaton.
Paljon mä sain, siks kiitän sua vain.
Äidille vaan, laulaa nyt saan, äideistä parhaimman sain.
Lohdun hän loi,
suojan hän soi.
Hellyyttä koin,
siks kiittää vain voin.
Rakkaudestaan voimaa mä saan,
äideistä parhaimman sain.
Hän ymmärtää ja lohduttaa,
laulun tään hän nyt saa.
Kallein hän on, niin korvaamaton,
parhain hän on äiti mun.
Luotas jos tie, kerran mun vie,
suureks kun vartun, unhoon jää et.
Muistot nää mieleen jää, rakkautes tää
Äideistä parhain sä oot.

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja ihanille lukijoilleni !

10 kommenttia:

  1. Kiitos hyvää Äitienpäivää:)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa äitienpäivää sinullekin Aikku <3

    VastaaPoista
  3. Leppoisaa äitienpäivä iltaa❤️

    VastaaPoista
  4. Kiitos visiitistä:)
    Ilman sitä en olisi löytänyt sinun blogiasi.
    Minusta tulee kiinnostavan blogisi lukija kertaheitolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva,että löysit tänne.Tervetuloa lukijaksi! Sun blogi on myös kiva, suosittelen kaikille lukijoilleni!

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com