2.7.2019

Punotut korit kasveille ja tavaroiden säilytykseen

Punotut korit kasveille ja  tavaroiden säilytykseen ovat niin vastustamattomia terassilla ja muissa tiloissa kotona, että koreja voisi olla vaikka kuinka monta. Vai mitä olet mieltä?  Jos suojaruukut haluat vaihtaa toisenlaiseeseen väriin tai ilmeeseen, niin erimalliset punotut kaisla- tai heinäkorit ovat näyttäviä siihen tarkoitukseen. Luonnon materiaalit ovat in ja tuovat sitä luontoa lähemmäs myös kotia sisälle asti. Kaisla on usein näissä punotuissa koreissa materiaalina. 



Kesälomalla on aikaa kiertää ostoskeskuksessa ja kävin Hemtexin alennustuotteet katsastamassa. Siellä on aina kauniita tekstiilejä hyvässä tarjouksessa, mutta tällä kertaa en niitä ostanut vaan punottuja koreja ja pienimmälle ihanan pehmeän aamutakin, jota en voinut vastustaa sen vuoksi, kun se oli niin  nätti korvineen kaikkineen. Onneksi sekin oli puoleen hintaan.  Mikä minua viehättää punotuissa kaislakoreissa? Yksi asia on se, että ne ovat luonnon omista materiaaleista ja ne myös pehmentävät sisustusta juuri tuolla luonnonmukaisuudellaan.


Miksi valita punottu kori?

Punotut korit tehdään köyhissä maissa, ja niitä ostamalla saa työllistettyä myös naisia. Materiaali on luonnosta hankittua eikä sen tekeminen saastuta vettä tai maaperää. Niiden tuominen ulkomailta ei ole niin kallista, koska ovat kevyitä ja menevät pieneen tilaan. Luonnon läheisyys on myös plussaa, jos etsit sellaissta luontotunnelmaa kotiisi, niin näillä punotuilla koreilla sen tunnelman saa tehtyä. 

Mitä viherkasveja koreissa voi olla?


Yksi punotuista koreista on terassilla viherkasvin  ruukkuna. Tämä Tulilatva- kasvi on pääsiäiseltä saakka ollut meillä ja se kukki varmaan kaksi kuukautta, kunnes siirsin sen eri paikkaan, sitten kukkiminen loppui. Kokeilen sen kasvatusta edelleen ja yritän saada sen kukkimaan uudelleen. Viherkasvi on muutenkin helppohoitoinen. Jos etsit helppoa kasvia, niin Tulilatva on sellainen, ei kuole vaikka unohdat sen kastella ja valoakaan ei tarvitse paljoa.



Toinen punottu kori on Kookospalmun ruukun koristeena. Tämä suuri Kookospalmu löytyi viime vuonna Ikeasta, ja siitä voit lukea täältä. Kookos saa nyt kasvattaa uutta lehteä myös terassilla. Kannoin myös toisen palmun sen seuraksi sisältä. Siinä on myös erilainen punottu kori ympärillä, siitä voit lukea täältä aiempaa juttua. 

Ihastuin myös rottinkiseen pyöreään peiliin tuolla Hemtexillä, ja se voisi sopia vaikka makuuhuoneeseen tai pieneen vesssaan ihan vaikka sisustuselementiksi. Joten kyllä se tuo punottu kori ja rottinki ovat kovin mieluisia.




Oletko sinä ihastunut näihin korituotteisiin tai rottinkiin?






4 kommenttia:

  1. Koreja ja rottinkia löytyy tästäkin kodista, joten todellakin tykkään <3 Minun mielestä koreja ei voi koskaan olla liikaa, koska ovat niin monikäyttöisiä.
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, kun on muitakin koreilijoita😍Niitä ei voi tosiaan olla liikaa.Joskus olen maalannutkin jonkun korin.

      Poista
  2. Kauniita koreja oletkin löytänyt! Hemtex on yksi suosikkimyymäläni, kiva aamutakki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla myymälässä, jossa käyn, niin siellä on aivan ihastuttava myyjä.Hän osaa kertoa ja neuvoa asiantuntevasti.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com