9.7.2019

Vanhat lasiesineet sisustuksessa

Vanhat lasiesineet ovat kauniita sisustuksessa ja sopivat hyvin kotiin kuin kotiin. Desinglaseja löytyy mummolan tai vanhempien kaapeista, kirppareilta tai muuten omasta kaapin kätköstä. Vanhoja desinglaseja ei kannata hävittää, niiden arvo nousee vuosien saatossa ja ne kertovat myös kestävästä kehityksestä, kun aina ei tarvitse ostaa vaikka maljakoita uutena. Suosittelen myös kierrättämään designlasia sukulaisten ja ystävien kanssa, jos tuntuu, ettei lasille ole käyttöä. 



Kesäinen vaalea ja hempeä skandinaavinen koti pitää meillä sisällään luonnosta poimittuja kukkia ja kaapista on tullut otettua esille erilaisia vanhoja desinglasisia maljakoita ja myös kynttilänjalkoja. Viimeksi mainittuja tulee kesällä vähän niiden käyttötarkoituksessa käytettyä, mutta nämä vihreä -ja 
ruskeadesign-lasit ovat muuten molempia sekä kynttilänjalka että maljakko. Vihreä ja ruskea sopivat hyvin vehreän maiseman kanssa, kun ovat lähellä ikkunaa. 

Joskus ruskea väri ei mielestäni ole ollut niin mukiinmenevä, mutta näin kesällä se sopii hyvin olla esillä, kun luonnossa on paljon ruskean sävyjä. Ruskea taitaa olla muutenkin maanläheisyytensä vuoksi pinnalla sisustuksessa. Kesälomamatkoilla tulee kierreltyä myös kirppareita, niin kannattaa näitä vanhoja designlaseja siellä katsella sillä silmällä, jos sattuu hyviä löytöjä eteen. 



Omalta pihalta löytyy erilaisia oksia ja kukkia maljakkoon. Nyt on ollut ihan tuoksuvadelman  ja tuon valkokukkaisen pensaan oksia maljakossa. Aina ei tarvitse olla kovinkaan erikoista kukkaa maljakkoon, vaan ihan pensaan oksista saa kivan asetelman vaikka olohuoneen pöydälle. Alakuvassa näkyykin maljakon asetelma, joka on tehty ihan vain kahdesta oksasta. 

Luonnonkiviä löytyy Aallon teräsvadista, ja niitäkin voi ottaa mukaan vaikka lenkkipolulta. 




Takapihalla on muuten runkoruusu kukkinut siitä saakka, kun sen ruukkuun istutin. Laitoin silloin uuden mullan ja siihen lannoitteeksi Biolanin merileväkanankakka -lannoitetta. Joten se on tainnut tehdä hyvää runkoruusulle, että se jaksaa kukkia. Täällä oli äitienpäivän runkoruusun istutuksesta juttua!

Tänään olen maalaillut saunavahalla saunanlauteita ja niistä tuli oikein hyvät. Sisustan yhtä asuntoa, ja sinne halusin testata valkoista ja mustaa saunavahaa. Tänne on tulossa kuvaa niistä loppuviikolla. Käy katsomassa blogia uudelleen tällä viikolla. 


Löytyykö sinulta designlasia kotoa?


Ps. Marimuksussa on huikea alekampanja menossa -30- 50% Marimekon tekstiilejä ja vaatteita. Kannattaa hyödyntää alennusmyyntiä klikkaamalla tästä!



                                                           *affiliate mainoslinkki



6 kommenttia:

  1. Muurlan lasin maljakoita on pari ja Aalto maljakko tietty myös :)
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aallon lasiesineet ja muut ovat myös täällä kodissa. Muurlan maljakko on myös, sain siihen särönkin joskus. Mutta ei haittaa käyttöä.

      Poista
  2. Muurlan maljakoita on meilläkin. Kauniilta ja viihtyisältä näyttää teillä! Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  3. Ovat kyllä ja niitä ei niin löydä esim.kirppareilta.

    VastaaPoista
  4. Meiltäkin löytyi näitä ihania lasiesineitä mummolasta. Käytiin läpi mummon ullakko pari viikkoa sitten ja sieltä löytyi paljon lasiesineitä ja astioita. Yllätykseksi löysimme sieltä myös isoja markan seteleitä.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com