7.6.2020

Kesäkukkia amppeliin - boho ruukut

Kesäkukkia voi laittaa myös amppeliin roikkumaan kuten hopeaputousta . Tytär oli ostanut kaksi boho-tyylistä punottua koriruukkua ja hän halusi niihin laittaa tätä ihanaa hopeaputousta, joita laitoimme aiemmin kesäkukkaistutuksiin ruukkuihin ja laatikoihin. Niistä voit lukea täältä ! Punotut boho-tyyliset suojaruukut olivat ilman sisäosaa, ja näppärä tytär laittoi niiden sisälle muovisisuksen ja liimasi kuumaliimalla muovisisuksen punokseen kiinni. Hyvin näyttivät tarttuvan muoviosat kiinni punokseen eikä kuumaliima tullut punottujen korien läpi.



Koriruukkuihin hän laittoi sisälle mustat kukkapurkit, niitä piti hänen leikata matalammaksi, että olivat sopivan kokoiset koreihin. Tässä roikkuvat kesäkukat ovat nyt valmiina punotuissa koreissa ja tytär laittaa ne kotonaan amppeleihin roikkumaan. Hänestäkin on tullut viherpeukalo. Innostuimme myös laittamaan kukkapenkissäni levinnyttä viiruhelpiä yhteen suureen Ikean suojaruukkuun, kun siinä sattui sopivasti olemaan multaa jostakin yli jääneenä. Viiruhelpi on valkovihreä heinäkasvi, ja se on hyvin helposti leviävä heinä. Itse tykkään sen väristä ja helppo hoitoisuudesta omassa pihassani.




Tänään on ollut myrskyinen sää. Yritin laitella uusia kennolevyjä joku kesä sitten hankitun kasvihuoneen seiniin (kuva täällä!), mutta eihän siitä oikein tahtonut mitään tulla. Järkyttävä tuuli yhtäkkiä heitti kennon pitkin nurmikkoa. Yritin laittaa alaosasta kennon kiinni silikonilla, mutta eihän sekään kuivanut sitten tuulessa. Kasvihuoneen kennot olivat haprastuneet ja myös joissakin ilmansuunnissa ihan kellastuneet. Oletan, että valo ei pääse kellastuneen seinän läpi ja siksi nyt ne haluan kokonaan uusia. Seuraavalla kerralla varmaan hankin lasisen kasvihuoneen, kun sen aika on. Sen verran työläitä on nuo kennot kiinnittää alumiinirunkoon.

Muutoin kasvihuoneen kasvatukset ovat vielä erittäin pieniä. Olen laittanut kasvihuoneeseen kasvamaan tomaattia, kurkkua, kesäkurpitsaa, basilikaa, oreganoa, salaattia (parvekelaatikkoon), paprikaa ja amppelitomaattia. Kaikki muut ovat omia kasvattamiani paitsi kolme tomaatin tainta. Sen vuoksi kaikki kasvit ovat vielä hyvin pieniä tuolla kasvihuoneessa. Nyt odotan, että saan lisää korkeampia kennolevyjä hankittua, että kasvihuoneesta tulisi valmis. Ja odotan myös, että kasvit kasvaisivat siellä kasvihuoneessa. 




Jos haluat käydä katsomassa mille kavihuoneessa on näyttänyt viime vuonna ja aiempana vuonna, niin täältä löytyy kuvia. Ensi viikolla alkaa kesälomani ja huomenna on tarkoitus hakea terassiöljyä, kun terassi kaipaa öljyämistä, neljä vuotta sitten on viimeksi tullut öljyttyä terassi. Se onkin ollut suosittu blogikirjoitus lukijoiden keskuudessa kesällä.  Ja ensi viikolla on tulossa Preecolta ihana kulmasohva terassille, joten senkin vuoksi öljyäminen on ajankohtainen.

Kirsikkapuu on intoutunut kukkimaan ja se on todella upea. Omenapuu ja päärynäpuu ovat myös kohta kukkimassa. Saa nähdä miten satoa on sitten tulossa puihin tänä vuonna. Päärynä ei ole koskaan tuottanut satoa, ehkä se vaatii toisen päärynäpuun kaverikseen.




Mitä sinun kesään kuuluu?

8 kommenttia:

  1. Kiva, kun olette yhdessä tyttären kanssa puuhastelleet puutarhassa. :) <3 Täällä kovasti odotellaan kesäistä lämpöä jota vielä muutama päivä sitten saimme oikein olan takaa. Nyt takana muutama sateinen päivä ja olemme olleet paljon vain kotosalla. Kesälomaakin voisi alkaa jo pikkuhiljaa odottelemaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli myös lyhyt hellejakso, sitä nyt odotellassa uutta jaksoa. Hyvää lomaa myös sinne Saksaan!

      Poista
  2. Ihanat kuvat ja niin upeaa kukintaa♥ Toivottavasti tulee hyvin satoa tänä kesänä! Nuo amppelit on kauniita ja tosi kivat nuo koriruukut! Ihanaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli vielä lisää omenapuussakin kukat avautuneet. Ovat superupeita.Amppelit ovat nätit hopeaputouksen kanssa.

      Poista
  3. Täällä jo kovasti odotellaan alkavaa lomaa, vielä muutama viikko hommia ennen sitä!
    Täällä Espoossa omenapuissa on nyt joko paljon kukkia tai sitten kukat ovat jo kukkineet. Harmi kun noissa kukkivissa puissa se kukkameri kestää niin vähän aikaa.
    Ihanaa viikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
  4. Isotuomipihlajan kukat olivat vain muutaman päivän. Kirsikkapuu näyttää kukkivan kauemmin. Loma vaan on nyt paikallaan koko rankan kevään koronan jälkeen. Aurinkoista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Kauniit amppelit kukkineen, nätti neitokainen ja soma hauveli... Meillä täällä vaan nautitaan laiskottelusta ja tietenkin kesästä. Ihanaa viikonloppua sinulle.❤

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com