18.7.2020

Lomakohteen Tuurin kyläkauppa koululaisen kanssa

Kesälomamatkat ovat meille useammalle suuntautuneet tänä kesänä kotimaan matkoihin koronan takia. Meidän yhden päivän lomareissu suuntautui Tuurin kyläkauppaan ja siellä Miljoonativoliin. Lähdimme hyvissä ajoin ajamaan kohti Tuurin kyläkauppaa ja pysähdyimme kerran matkalla. Olin pakannut eväät mukaan autoon, joten matka sujui hyvin huolettomasti ilman nälkää ja pitkästymistä. Perillä lomasää muuttui Tuurin kyläkaupassa pilviseksi ja Miljoonativoliin pääsimme vasta iltapäivällä. Kätevästi sain katsottua kännykästä sadeaikataulut, että tiesin miten sopii sateeton hetki Miljoonativolin vierailulle seitsemän vuotiaan neidin kanssa. 

Kuvassa sadetakki ja miljoonativoliin menijä innolla odottamassa sateen loppumista.



Ensin menimme Tuurin kyläkaupan ravintolaan syömään. Iloinen yllätys oli se, että saimme ilmaisen lipun Ähtärin pandoja katsomaan. Tämä vinkkinä, että kannattaa poiketa ensin ravintolassa syömässä ja sieltä saa ilmaisen lipun alle 13-vuotiaille pandojen ystäville.


Mukaan kyläkaupan leluosastolta pääsi Baby born poikavauva, koska kotona odotti pieni pikkuveikka, joka syntyi huhtikuussa. 



Sateen aikana kävimme ostoksilla Tuurin kyläkaupassa. Siellä lähinnä oli ensin tutustuminen lasten lelu-ja askarteluosastolle. Syy oli sellainen, että sain sitten katsella rauhassa (tai niin ajattelin saavani) Vallilan-, Marimekon - ja sisustusosastot. Leluosastolla on kyllä tarjontaa lapsille monipuolisesti. Me ostimme sieltä poikavauvan Babybornin ja Hamahelmiä sekä niiden alustoja. Askartelujutut ovat olleet hyvin mieluisia seitsemän vuotiaalle.

Historian havinaa löytyy Tuurin kyläkaupasta aikuisille ja lapsille, kun voit nähdä vanhoja rahoja ja kassakoneenkin.





Vallilan osastolta löysin viiden euron metrihinnalla ihastuttavaa Bulevardi - verhokangasta ja käytävämaton. Jos en olisi ostanut olohuoneeseen mattoa vasta, olisin ostanut kyllä suuren Vallilan maton meille olohuoneeseen. Vallilan osaston myyjä oli hyvin asiantunteva, koska hän osasi heti kertoa Bulevardi kankaan kuviokohdistuspituuden minulle. Verhot tulevat makuuhuoneeseen, kun ne ehdin ommella.

                                                                                            
                                                                                                * sisältää mainoslinkin, merkitty tähdellä.

Tuurin kyläkaupassa oli myös Vallilan suuren matto-ja verhovalikoiman lisäksi tapetteja myynnissä. Pentikin ja Finlaysonin tuotteita oli myös hyvin edustettuina Tuurin kyläkaupassa. Ostin kotiin tätä ihanaa Bulevardi kangasta aivan superedullisella hinnalla. Jos et pääse Tuuriin käymään, niin käy katsomassa  *  Vallilan verkkokakaupan ihastuttavia kankaita ja muita tuotteita täältä!

Lumenen osastolta keräsin hyvien tarjousten perusteella paljon kosmetiikkaa itselle varastoon. Tykästyin Lumenen uuteen Karpalo -suihkugeeliin, jossa on ihastuttava mieto karpalon tuoksu. Lumene on suomalainen merkki, jota suosittelen kaikille, koska tuotteet sopivat hyvin eri ihotyypeille ja eri ikäisille. 



Marimekon Oulet-myymälä oli kyläkaupan kassojen toisella puolella olevalla käytävällä. Myyjältä kysyin Marimekon Outlet-paikkaa, kun oletin sen sijaitsevan kyläkaupan omalla puolella. Marimekon Outlet-myymälän tarjonnasta ostin tarjouksessa olevia beigen värisiä Unikko-lautasia ja jälkiruokakuppeja.

Miljoonativolissa osa laitteista on sellaisia, että niissä on pituusraja 140 cm, mutta tivolin laitteista löytyy jokaiselle jotakin. Paras oli kiikun tyyppinen laite, jossa kävimme kaksi kertaa. Se olikin minun mieleinenlaite, kun sai vain istua ja lepuuttaa jalkoja pitkään sekä ihailla maisemia. Kummitusjuna oli meidän mielestä todella jännittävä, kun siellä ei kaikki valoefektit olleet käytössä ja välillä oli säkkipimeää. Parasta omi myös se, että kun vedit naruista toivoen parasta pehmolelua, niin jokainen veto voitti. Palkinto oli myös narunvedon (5€) arvoinen, eli me saimme lahjakassissa olevan laadukkaan pehmolelun. Lähtiessämme Miljoonativolin hattaraa piti tottakai saada ja suussasulavia mansikoita, jotka omi dipattu suklaaseen ja strösseleihin. Aion tehdä myös kotona näitä grillitikkuihin jälkiruokana meillä!





Mihin sinun kesälomamatka suuntautuu?



3 kommenttia:

  1. Kiva lomamatka ja varmaan koko perheelle mieluisaa katsomista ja kokemista. Hyvä että vinkkasit tuosta ilmaislippujen saamisesta. Siitä on monelle lapsiperheelle hyvä hyöty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liput ovat 7.8 asti voimassa, joten hyvin ehtii vielä käydä ja on arvoltaan n. 20e.Me käymme siellä vielä toisen matkan Pandojen luo. Tuo tivoli on myös ilmainen. Mukava käydä kyllä!

      Poista
  2. Olen käynyt kerran Tuurin Kyläkaupassa. Ennakkoasenne oli, että krääskauppa, halpahalli, rumaa ja mautonta näennäisen halvalla hinnalla, mutta laatuun nähden ehdottomasti ylihintaan.
    Olin niiiiiin väärässä!
    Uudelleen menen, jos osuu matkan varrelle! Silloin ostin paistinpannun, lankoja ja kosmetiikkaa, oikein kivaan hintaan. Paljon noita shop-in-shop -osastoja, se myös yllätti!
    Kesäloma on jo pidetty, kävimme Hangossa (5 pv) ja Lappeenrannassa (5 pv), mökillä tietty myös... Suomi on väärällään mainioita kesäreissukohteita!

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com