16.8.2020

Talojen maalaus- valkoinen ja moderni siniharmaa

Talojen maalausta on ollut tänä kesää kaksin kappalein. Kesän alussa sekä siskoni perheen talon väri vaihtui vihreästä kauniin siniharmaaksi, ja talon ulkoasu muuttui kerralla ihan kuin uudeksi taloksi. Vanhempien omakotitalon väri pysyi samana eli valkoisena ja ruskeilla tehosteilla. Itse olin vanhempien talon maalauksessa apuna siskoni kanssa. Viikon aikana saimme talon maalattua. Vanhempieni talo on maalattu tätä maalausta ennen vain kerran, eli silloin kun talo on valmistunut vuonna 1987.  Maalin kestävyys on ollut kyllä erinomainen. 


Tässä on siskon perheen talon uusi moderni ulkokuori siniharmaan sävyllä. Sisko sanoi, että maali näytti tuoreena ihan siniselle seinässä, mutta muuttui kauniiksi sävyksi, kun maali oli kuivanut. Talon katto on ruskea ja siinä on myös valkoiset tehosteet ikkunanpielissä ja terassilaudoituksissa. 



Tässä alakuvassa näkyy vanhempien talon maalausprojekti keskeneräisenä. Valkoinen on aina varma valinta talon väriksi, koska se on aina muodissa oleva väri. Talon maalaus on suuri työ ja se kannattaa tehdä talkoilla. Siskon perheen talossa yläosat kävi maalaamassa palkattu maalari, koska hänellä oli käytössä nostolaite ja myös työturvallisuusasiat pitää ottaa huomioon maalatessa. Hyvät ja jykevät maalaustellingit eli -telineet on yksi turvallisuutta tuova asia maalauksessa. Isä hioi hilseilevää kaidemaalia pois, että siihen oli hyvä alkaa sutimaan uutta maalia.


Terassin  lattian puuosien maalaus oli valmistunut kesän alussa isän ahkeroinnin tuloksena. Betonimaalauskorjauksen ja kivijalan maalauksen isä aikoi tehdä, kun talon ulkovuori oli valmiiksi maalattu. Täältä voit lukea betonimaalauksestani ruskealla betonimaalilla.

Itse tykkäsin maalata mahdollisimman alhaalta (korkeanpaikankammoisena), siksi minun osalle tuli terassien kaiteiden ja ikkunalautojen maalaus.  Kaiteiden maalaus ja varsinkin sermien maalaus oli hidasta puuhaa, koska kulmikkaat rimat piti käsitellä monelta kulmalta. 

Tässä sitten alhaalla on valmiina terassin eli etukuistin seinät ja kaiteet. Kukkaistutukset loistavat valkoista uutta seinämaalia vasten. 







Ulkoverhous on valmiina sekä ikkunoiden laudoitukset että vaaka- ja pystylaudoitukset seinissä. Vasemmalla reunalla näkyy yksi maalausteline, jonka isä oli itse joskus tehnyt.


Lopputulos on näin komea ja toivon mukaan maali kestää yhtä pitkään kuin edellinen maali oli kestänyt. 

Maalaamista on tullut tehtyä monenlaista myös kodin sisäpuolella. Niistä voit katsoa täältä. Kaiteiden maalausta jatkan meidän omassa kotona, koska valkoista maalia jäi yli ja sitten aina huoltomaalaus kannattaa tehdä; säästyt näin suurilta urakoilta kerralla. 


Oletko sinä tarttunut maalipensseliin tänä kesänä?

10 kommenttia:

  1. Eipä ole tänä kesänä tullut maalattua, mutta petsattua kuitenkin.
    Hyvältähän tuo uusi maalipinta taas näyttää. Ihan kuin koko talo aina kokisi kasvojen kohotuksen.
    Mukavaa viikkoa sinulle Aikku ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maalaaminen kyllä kohottaa ulkonäköä ja arvo säilyy, kun taloa huoltaa.

      Poista
  2. Kaunista jälkeä tuli ja kuten kirjoitit on niinkuin uutta olisi rakennettu. Olen maalannut terassin kesähuoneen seiniä alkukesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä taloista tuli kauniit ja vanha vihreämaali sai tuon siniharmaan värityksen, on tyylikäs ja freesi.

      Poista
  3. Enpä ole maalipensseliin koskenut kertaakaan elämäni aikana, varmaan olisi mukavaa puuhaa varsinkin jos olisi jotain mitä maalaisi ... !

    VastaaPoista
  4. Kyllä maalilla saa ihmeitä aikaan. Mitään sen kummempia en ole tänä kesänä maalaillut, mutta huonekaluja olen tuunaillut. Mukavaa viikonloppua <4

    VastaaPoista
  5. Heti tulee kyllä freesi ilme kun laittaa uuden maalipinnan. Mekin saimme tänä kesänä vihdoin maalattua asuinrakennuksen ja ensi kesänä olisi sitten varastohallin maalaushomma edessä. Tosin se pitääkin tehdä sitten teollisuusmaaleilla ja pinta-alaa on sen verran, että hieman pidempi urakka kyseessä.

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää uusi maalipinta! On hienoa miten suuren eron silläkin vaan saa taloon. Meillä olisi haaveissa hommata maalari, joka tulisi maalaamaan meidän vanhan keltaisen talon. Itse olen suunnitellut juurikin siniharmaata maalia.

    VastaaPoista
  7. Tulee aina suuri ero, kun taloa maalaa. Usein siistimmän näköinen! Meillä on henkilönostimen korjaus tulossa, ja sen jälkeen voimme myös aloittaa maalaustyöt. Meillä on sävy toki vielä hakusessa.

    VastaaPoista
  8. Hienoa jälkeä saitte aikaiseksi! Veljelläni on iso puutalo, joka pitäisi tänä kesänä maalata. Kyseessä on kaksikerroksinen talo, jossa kurkiharja sijaitsee kyllä korkealla. Olen suositellut hänelle nostolaitetta telineiden sijaan. Sellaisen laitteenhan voi varmaan kätevästi vuokrata.
    https://www.kurottajapalvelusalonen.fi/nostopalvelu

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com