18.1.2022

Hyvä ohje mokkapalat

Yhdeksän vuotiaan kanssa innostuimme leipomaan hänen toiveiden mukaan mokkapaloja. On vierähtänyt tovi meidän yhteisestä leipomishetkestä ja nyt lauantaina näitä mokkapalaherkkuja teimme pellillisen. Mokkapaloja olen aina tehnyt ja muistan, että niitä on myös äitini tehnyt. Muistan myös, kuinka lapsena mokkapalojen päälle tulevat värikkäät nonparellit näyttivät aina niin herkullisille, vaikka niissä ei erityistä hyvää makua maistunut.



Mokkapalat (pellillinen)

4 dl sokeria

4 munaa

5dl vehnäjauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2dl maitoa

200 g margariiniä sulana

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää sula margariini. Vatkaa joukkoon  jauho+kaakao+leivinjauhe+vaniljasokeri seos. Lisää maito lopuksi. Levitä lastalla pellille, jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa n. 10-15 min. 

Täyte

4 rkl kahvia

75 g margariiniä sulaa

5 dl tomusokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Sekoita täytteen ainekset keskenään jae levitä täyte lastalla ja ripottele pinnalle lopuksi nonparellit.


Leikkasin valmiiksi palat uunipellillä ja osan niistä laitoin isoon rasiaan pakasteeseen. Taikinasta tuli superhyvää ja ihanan korkeita leivonnaisia. 

Ehdin myös tekemään uusia pannulappuja viikonloppuna Marimekon kankaasta. Räsymattokangaspala oli jäänyt tyttären pitkästä olkkarin verhosta yli, niin nyt niistä sitten tuli kolmet patalaput.


Mitä sinun tammikuuhun kuuluu? 

4 kommenttia:

  1. Eipä ole aikoihin tullut herkuteltua mokkapaloilla. Kiitos näiden herkkujen muistuttamisesta, nam! Tammikuu on ollut aikalailla töitä, töitä ja vähän vielä töitä. Vapaalla ollessa olen käynyt kierrätyskeskuksessa ja ruokakaupassa, jotenkin on vähän tullut himmattua tuota menojalkaa.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sulle! Mokkapalat ovat kauan olleet unholassa täälläkin, joten tein vielä lisää muuten gluteenittomia muffinssivuokiin näitä. Siellä tuntuu olevan kovin kiirettä, höllää vähän!

      Poista
  2. Kiitos vinkistä😋
    Just valmistu täällä mokkapalat kanssa.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää viikonloppua ja kiva, että innostuit leipomaan mokkapaloja!

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com