Lauantaina sain aikaiseksi tehdä raakasuklaata, koska ehdin ostaa tarvikkeet jo joku aika sitten. Yhdessä tuotteessa oli päiväys umpeutumassakin. Suklaa onnistui hyvin ja muotit loppuivat kesken, niinpä laitoin jäätelörasian kannen täyteen lopusta massasta. Siitä tulikin oikein onnistunutta, ehkä massan parhaimmat ainesosat jäivät kupin pohjalle.
Täällä on aiempaa ohjetta mitä suklaan valmistuksessa tarvitaan ja kuinka se tehdään. Ensin siis sulatin vesihauteessa kaakaovoin ja -massan. Sen jälkeen lisäsin vaniljaa, hiukan suolaa ja palmusokeria (tätä toin Thaimaasta vasta). Suklaan valmistuksessa on kolme vaihetta, että niistä tulee rapsakoita eivätkä sula sormiin. Silikonimuotteihin laitoin osaan Alldayn suolattomia cashew-pähkinöitä ja pähkinäsiemensekoitusta. Ensi kerralla laitan kuivattuja marjoja.
Tässäpä valmiina nämä raakasuklaat. Säilytän niitä pakkasessa, koska tykkään, että ne on hiukan kylmiä ja kovia, kun niitä maistelee ja haluaa herkutella.
Oletko kokeillut suklaata tehdä itse?