4.6.2017

Juhlamenu

Juhlien järjestäjä joutuu pähkäilemään montaa asiaa, että juhlat onnistuvat. Meillä oli teemavärinä kaunis roosa ja pinkki; tyttären lempivärit. Ostin isot ja pienet servetit saman väriset, jotka taiteltiin kaareksi pöydälle ja pienet olivat kahvikupin kahvan sisällä. Pöydällä oli valkoinen pellavaliina ja päällä Pentikin Omenankukka-liinat.Kukka-asetelmaa ei ollut, vaan laitoin Partyliten somisteiden sisään ruusut veteen sekä mansikkaraparperi tuikkivat/ votiivit.




Halusin tarjota vieraille keittoa, koska se on helppo tehdä ja saa suuren määrän kerralla. Äitini oli tässä kokkina, hän paistoi lihat ensin keittäen ja sitten leivinuunissa paistaen. Perunat kuorittiin edellisenä iltana valmiiksi. Siskoni leipoi kaksi kuivakakkua ja veljen vaimolta tilasin täytekakut, kun hänellä on oma pitopalveluyritys. Kaikkea ei kannata itse tehdä, jos saat apuja muilta. Tiskarin hommaan kannattaa pyytää apuja myös juhlapäivänä, niin ehdit jutella enemmän vieraiden kanssa.


Alkujuoma:
Rebelle ja Pink-kuohuviinit
Pommac

Juhlien menu:
Lihakeitto (porsaan ulkofile, naudan palapaisti), varaa lihaa n. 100-150 g/ruokailija
rieska, ruisleipäsiivut (1-2 kpl/ruokailija leipää ja juustoa)
juustolautanen
voi
keltainen ja punainen paprikasuikale
tuorekurkku
maito, kotimehu

Kahvi, kotimehu
Kermakinuskitäytekakku (kuningatarhillo), gluteeniton
Mokkakinuskitäytekakku, gluteeniton
Onnenkengät
Suklaasilmäkeksit
Mariannekuivakakku (tätä meni vähiten, koska kaikki haluaa ottaa täytekakkua
Brownie minttujuustokakku, mansikkajuustokakku (näistä toinen oli varalla, ja sen laitoin pakkaseen)
(Leipäjuusto ja lakkahillo)

Lasten pufee
Mehu lasipulloissa+pilli
Viinirypäleet, popcornia, suolatikkuja
Hedelmäkarkkeja












Mikä maistuu sinusta parhaimmalle juhlissa?


3.6.2017

Ikimuistoiset juhlat

Onnea kaikille valmistuneille! Ruusujen tuoksu on ollut meillä huumaava, ihania vieraita on käynyt ja olemme saaneet juhlia meidän valmistunutta tytärtä. Tänään kävimme vielä ylioppilasjuhlissa. Blogiin tulee juhlien järjestämisestä juttua. Monta asiaa on pitänyt tehdä ja muistaa, vaikka juhlat olivat nyt pienemmät kuin ylioppilasjuhlat. Täällä on vähän väsynyt kirjoittaja ruudun takana, mutta nämä ruusut avautuivat tässä Partyliten Kupla-somisteessa eilen niin upeiksi, että laitan kuvaa tännekin. Maljakoissa on tosiaan toistaan upeampia ruusuja ja kauniita kortteja vino pino hyllyssä esillä.


Näissä illan kynttiläsomiste tunnelmissa vielä kerran kaikille valmistuneille ONNEA!!!

28.5.2017

Pöytäliina testailua

Eilen kävin ihastelemassa Pentikin kangasvalikoimia ja liinoja. Ostin Omenankukka-kangasta ja hurautin siitä kaksi kapeaa liinaa meidän juhlapöytään. Pentikin myyjä oli muuten aivan huippu ihana, auttoi valinnassa kun pähkäilin Hortensia ja tämän kankaan välillä. Hortensia pohja on beigeen vivahtava, kun taas Omenankukka on puhdas valkoinen. Laitan pöytään ison valkoisen pellavaliinan alle, mikäli se sopii uuteen pöytään koonsa puolesta. Beigepohja voi näyttää likaiselle valkoista pellavaliinaa vasten. Itse ompelemalla sain kaksi liinaa yhden hinnalla. Pöytäliinoista oli täällä juttua.

Ensi viikolle ei ole luvattu kovin lämmintä ilmaa, siitä huolimatta kesäkukat olen istuttanut ulos ruukkuihin. Eilen on aloitettu ison kukka-altaan uusiminen. Siitä laitan erikseen juttua tänne, jos haluat vinkkiä siitä miten välttää rikkaruohojen jatkuva kitkeminen kukkapenkistä. Tässä jo viime kesältä vinkkiä.




Juhlatunnelmaterkuin!





25.5.2017

Leivotaan keksiä

Kesäkuu lähestyy kovaa vauhtia, ja juhlaviikonloppu ensi viikolla edessä. Kokeilin tehdä ihan perinteisiä gluteenittomia kaurakeksejä Myllärin jauhoista, joilla olen leiponut jo monelaista. Keksit onnistuivat ja jaan reseptin myös täällä:

Kaurakeksit (gluteeniton)

125g voita
2,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria (ei välttämätön)
2 dl kaurajauhoa Myllärin, gluteeniton
2,5 dl kauraleseitä  Myllärin  gluteeniton (laitoin gluteenittomia kaurahiutaleita)
1/3 tl leivinjauhetta

-sulata rasva, lisää sokeri, Sitten muna ja vaniljasokeri. Sekoita puuhaarukalla. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Nostele väljästi leivinpaperin päälle nokareita. Paista 175  astetta 15 min. Taikinaa ei vatkata koneella.


Ja Flower-maljakko on ollut äitienpäivästä asti keittiössä esillä. Se on kyllä kaunis yksityiskohta. 






Hyvää helatorstaita! Minä lähden hakemaan kesäkukkia. 

21.5.2017

Blogiarvonta lampuista

Blogiarvonta lampuista on pyörähtänyt käyntiin Tarjan blogissa. Siitä tulin vinkkaamaan tänne teille lukijoilleni. Käy osallistumassa kauniin valaisimen arvontaan

Tarjan Kotiporstuan blogissa, fb:ssä tai Instagramissa.
Arvonta-aikaa on 31.5.17  klo 12 saakka.


Tuote on suomalainen ja se on myös suomalaisen suunnittelijan käsialaa. Sessak on porvoolainen 30 vuotta toiminut yritys, joka myy valaisimia ja niiden tarvikkeita. Tämä Vilho -valaisin on suomalaisen suunnittelijan Juho Pasilan käsialaa, ja sopii monenlaiseen sisustukseen. Laura Väreen läpinäkyvä Laaka design-valaisin oli myös mielekiintoinen (alempi kuva). Lampun sisäosaa saa eri materiaaleissa ja väreissä: betonia, metallia.




kuvat lainattu www.sessak.fi 


Kannattaa käydä osallistumassa ja katsomassa sessak.fi sivut!