13.3.2017

Skandinaavisen vaaleaa keittiössä ja sämpyläohje (G)

Niinpä uusi viikko lähti loman jälkeen käyntiin. Leinikit edelleen ovat kukassa ja eukalyptuksen oksat samoin. Viikonlopun auringon paiste on sulattanut pihalta lunta ja takapihan terassilla näkyy jo laudoitusta. Valoisa aika on parhaillaan alkanut ja sisutuskärpänen on puraissut ainakin meillä. Lomalla sain maalattua liitutaulumaalilla keittiöön yhden päädyn ja tuunasin lasten pöytäkalustoa. Niistä myöhemmin tulossa kuvia. Keittiön  pöytä sai uuden maton alleen Askosta. Tulevalla viikolla on Askossa matot -40%:n tarjouksessa, jos sinulla on suunnitelmia uusista matoista. 



Tässä tulee muuten hyvä vinkki ja helppo ohje sämpylöihin, jos tarvitset vaikka gluteenittomia sämpylöitä. Illalla leivoin uuden satsin gluteenittomia sämpylöitä, ja niitä vain on helppo itsekin tehdä. Ohje on helppo ja annoksen tuplaamalla jää pakastettavaksi myös sämpylöitä.

Gluteenittomat sämpylät n.18 kpl

5dl vettä
½ pkt hiivaa
1,5 tl psylliumia
4 dl gluteenitonta jauhoseosta ( tein S-marketin Kotimaista jauhoista)

- liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja psyllium. Turvota 10 min.

Sekoita sitten:
1,5 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 dl öljyä (laitoin lisäksi sulaa voita, kun öljy loppui)
n. 6 dl jauhoseosta

Kohota sämpylät pellillä 30 min. Minä annoin taikinan ensin kohta myös astiassa. Paista 200 asteessa n. 15 min.

Kuvassa näkyy millaisia minun ohjeen sämpylöistä tuli, muhkeita ja hyvin nousevat, kun käytät tuota psylliymia taikinan sekaan. Psylliymin tarkoitus on tehdä sitkoa ja nostaa sämpylätaikinaa.



Hyvää uutta alkavaa viikkoa!

7 kommenttia:

  1. Tää valoisuus on niin niin ihanaa <3 kuviakin tekee taas mieli ottaa ja fiiliskin on heti aurinkoisempi kuin vielä pari kk sitten.

    VastaaPoista
  2. Eilen olikin ihana päivä, niin kuin viikonloppunakin. Tämä valoisuus antaa niin paljon energiaa!

    VastaaPoista
  3. Ainahan minulla on uusi matto suunnilemissa, mutta missä säilyttäisin ne kaikki vanhat, kun en niistäkään raaski luopua ja varasto on jo täynnä..:)

    VastaaPoista
  4. Ihania kukkia. Oletpa ollut reipas, kun olet maalaillut sun muuta. Jään odottelemaan kuvia niistä. Ihanan näköisiä sämpylöitä. Mukavaa päivää <3

    VastaaPoista
  5. Tosi herkullisen näköisiä sämpylöitä! Kiitos ohjeesta, näitä pitää leipoa viikonloppuna! :P <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gluteenittomia ohjeita on nyt kokeilussa meillä. Hyviä sämpylöitä tulee tällä ohjeella, pitää muistaa nuo nostatusajat.

      Poista
  6. Testaan kyllä nää sämpylät ehdottomasti!

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com