24.8.2014

Laiskan kokin lohiruoka

Kasvihuoneessa kasvattamani kesäkurpitsat ovat kukkineet, mutta yhtään kurpitsan alkua niihin ei ole tullut. Ensi kesänä ne pitää laittaa alkukasvatuksen jälkeen reilusti pihalle kasvamaan. Tähän helppoon ohjeeseen näin sunnuntain ruoaksi kurpitsat on ostettu kaupasta.

Jos tykkäät laittaa kalaa vähällä vaivalla, niin lohifile vain vuokaan ja sen seuraksi vihanneksia (laitoin  kesäkurpitsaa, tilliä ja persiljaa) sekä ruokakermaa purkillinen. Oman maan perunat seuraksi keitettynä tälle lohiherkulle, niin kyllä maistuu. Kalaa tarvitsee paistaa n. 40 minuuttia ensin 180 asteessa ja sen jälkeen voi pienentää lämpöä 150:een. Kalan voi laittaa maustumaan jo edellisenä päivänä, jos haluaa, että siinä on makua. Pinnalle vain suolaa ja valmista kalamaustetta pussista. Tai oman maun mukaan esim. suolaa, valko- ja sitruunapippuria.



Kalavuoka on Kermansaven keramiikkaa ja pannunalunen
Kodin Anttilasta, pannulappu Home-sarjaa Prisma.

2 kommenttia:

  1. Nams, kuulostaa herkulliselta! ��

    VastaaPoista
  2. Hyvää oli ja helpolla sai poppoolle ruoan.Kala on hyvää, ja jos kerran viikossa sitä pitäisi syödäkin vähintään.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com