6.8.2014

Ulkomaalin mustat pilkut - pihan komeat havupuut

Ihmetyksen aihe on se, kun meidän talon ulkomaalilla maalatuissa pylväissä ja puuosissa on noussut esiin pieniä pilkkuja.  Valkoiseksi maalatussa pinnassa pilkut oikein pomppivat silmille ja ne eivät näytä mintenkään siisteille. 

Loma alkaa olemaan lopuillaan, ihanat säät ovat olleet ja olen tänä kesänä tehnyt paljon kaikkea mielenkiintoista, että kesä on ollut loistava. Kotimaan matkailua on tullut harrastettua paljon ja viime lauantaina käytiin Haaparannassa. On tullut koluttua loma- ja asuntomessuja, joita sisutuksen harrastaja käy katsastamassa mielellään. Oletko sinä käynyt messuilla?

Mutta palaan taas maaliasiaan. Tykkään valkoisesta erityisesti, mutta ulkona maaliin siis on tullut ikäviä tummia länttejä ja pilkkuja. Sen vuoksi olen kaksi tuntia tänään pessyt autokatoksen alapuolen kattoa, että sen saa maalattua uudelleen valkoisella. Siihen oli tullut home (?) pilkkuja ja ne sitten ensin sille tarkoitetulla pesuaineella (Tikkurila, musta purkki 1 litra) ja sitten painepesurilla huuhtelu. Aion sen vielä maalata uudelleen, kun ensin tuo katto kuivaa. 

Meillä on autokatoksella kesäisin myös tärkeä rooli. Nimittäin mattoja pitäisi vielä pestä ja terassi katoksen alta myös. To do- lista on pitkä, osa tuli tehtyä lomalla ja osa ei, mutta nou hätä. Ne työt tehdään sitten joskus. Nyt on tärkeä saada se autokatoksen alakatto kuivatettua ja pestyä, että saan sen maalauskuntoon.

Tämä talon asukki tykkää mennä pensaan alle viilentymään kesähelteellä. Kissa osaa ottaa rennosti elämänsä. Autokatoksen vieressä on pieni kasvuallas, jossa on paljon pensaita ja se on siksi oivallinen vilvoittelu paikka meidän lemmikille. Meidän pihalla ovat nämä valkoiset koristekivet vielä vuosien jälkeen melkein valkoisia. Tykkään myös pyöreistä Kekkilän askellaatoista, näihin on kiva laittaa syksyllä roihut palamaan. Askellaattoja on kahta kokoa, pientä ja tätä isoa. Jos tarvitset vaikka omalle pihapolulle laattoja, niin nämä askellaatat sopivat siihen tarkoitukseen erinomaisesti. Havupenkki ja kivikkokasvit ovat laiskan puutarhan hoitajan luottokasvillisuutta. Tämä on pysynyt vuosia jo yhtä hyvännäköisenä. Valkoinen kivi ei vain enää näy alta, kun havut ovat kasvaneet.


Vielä voi istua lämpimässä aurinkotuolissa näin elokuussakin. Tässä on meidän auringonottopaikka. Terassialuetta ympäröi ja myös tuo näkösuojaa nämä ihanat havupuut kuten tuosta yläkuvasta voit nähdä.


Pihasuunnittelija Villa Gardenin Heidi on tehnyt meille pihasuunnitelman kahteenkin otteeseen. Ja piha näyttää elävän, kun sille tulee uusia tarpeita. Meillä esim. tämä pieni Papu, jolle pitää olla omia leikkihommia pihalle. Isot lilat pensaat ovat Elokuunastereita, tämäkin helppo kukka kasvattaa ja tyytyy vähään. Penkissä Ruusuangervoa, joka kukkii näin loppu kesästä vaalenapunaisesssa kukassas. Pensas ei kasva korkeaksi n. 50 cm. Tämä penkki on kierretty toisesta reunasta laatoilla ja osaksi kyllästetyllä puulla. Ympärillä on luonnonkiveä. Malva ainakin intoutui tänä kesänä kukkimaan!Kuva keskellä.


Leppoisaa keskiviikkoa, sinulle!

Lähden terassille vielä aurinkoa katsomaan ja nauttimaan ihanasta kesäillasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com