3.8.2014

Grillausohje possunpihvit ja grillikasviket

Miten teet mehevät possupihvit ja kasvikset grillaten? Grillissä on niin näppärä valmistaa ruokaa, kun saa olla ulkona ja myös syödä terassilla. Meillä on lempparina kasviksista tehdyt nyytit, uudet perunat ja grillattua lihaa. Tässä paistui possun sisäfilettä, jonka etu on nopea kypsyminen ja murea liha. Sisäfileen voi myös paistaa kokonaisena, se vain pitää paistaa ensin jokapuolelta (lihansyyt menee kiinni) ja sitten laittaa paistomittari kiinni (kypsä 65 asteisena). Sen jälkeen pitää antaa vetäytyä folioon käärittynä 15 min ennen ruokailua. Itse koetan paistaa pihvit siten, että tuota tummaa ei kovin niihin tulisi. Siihen auttaa esim. parilan voitelu oliiviöljyllä. Lihan pitää olla myös huoneenlämpöistä. 

Kasvisnyytteihin laitan yleensä mitä vain kasviksia jääkaapista löytyy. Lisäksi lorautan öljyä ja sitten paistamisen loppuvaiheessa voi myös laittaa tuorejuustoa ja yrttejä. Basilikaa ja ruohosipulia löytyy omasta puutarhasta.


Täällä on valmistumassa herkulliset kasvisnyytit. Kuvasta voit nähdä mitä öljyttyyn folion pohjaan on ladottu erilaisia kasviksia! Kesäkurpitsaa, tomattia, paprikaa ja yrttejä.


Grillauksen aikana tulee aina tutkittua mitä omalla pihalla on tapahtunut. Pensaat ja kukat kukkivat eri aikoihin, toiset kukkii kauan ja toiset lakastuu nopeammin. Pionin laitoin kasvamaan, mutta sen kukka ei ole vieläkään auennut eikä Lapin pioni myöskään kukkinut.

Tämä valkoinen kivikkokasvi on upea valkoisine kukkineen, joka kukkii viikkoja terassin vieressä. Nimeä en nyt muista tälle kivikkokukalle, mutta voisi lappunen olla maassa vielä tallessa. Vaaleanpunainen Malva on innostunut leviämään ja kukkimaan myös penkissä. Hiekkalaatikko on ollut kovassa käytössä tänä kesänä. Onkin Papusen lempparipaikka kuten koko terassi meidän poppoolla.


Seinän vierellä kasvaa  hempeää vaaleanpunaista Malvaa. Seinään valo heittää aina niin upeita varjoja, kuten tuossa alakuvassa näkyy.




Tässä on Malvan kukka lähempänä. Malva on erittäin kaunis ja se kestää myös muuten maljakossa.


Takapihalla on hiekkalaatikko kovassa käytössä. Leikin jälkeen siihen on kätevä nostaa kannet paikoilleen, joten meidän kissa ei pääse hiekkaa kaivamaan sitten. Mustavalkoinen asu on muuten itse ompelemani setti. Apilankukat Metsolan kankaassa sopivat hyvin tähän kesään. 




Ihanaa alkavaa elokuuta, maukkaita grillailuja sinulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com