15.8.2014

Pizzaa jokaisen maun mukaan

Kun toinen tykkää pizzassa siitä ja tuosta ja toinen ei taas tykkää siitä, niin tein neljä erilaista versiota pyöreitä pizzoja jokaisen omaan makuun. Pohjan teen yleensä kerralla, ja siitä on helppo sitten ottaa neljään osaan taikina ja pyöritellä pizzapohjat. Taikina pitää ensin tietysti antaa nousta parikymmentä minuuttia. 

Näihin neljään pizzaan tein n. 0,5 litran taikinan (0,5 litraa vettä ja siihen 1/4 osa hiivaa) ja jauhoina käytin sämpyläjauhoa ja vehnäjauhoa. Sitten ripaus suolaa ja lopuksi oliiviöljyä. Jauhoja lisää vähitellen puuhaarukalla vatkaten. Kun taikina on sopivan paksua ja suunnilleen siitä ei jää enää taikinaa reunohin, niin voit kädellä vaivata sitkoa taikinaan. Lopuksi lisää öljy ja viimeistele muutamalla pyörätyksellä taikina vaivaamalla. Taikina ei saa olla liian kovaa, vaan pehmeää. Laita taikina nousemaan keittiöliinan alle. 

Kauli pohjat pyöreiksi ja tarvittaessa käytä jauhoja apuna. Pohjiin laitoin ensin Lidl:n tomaattisosetta ja sitten täytteitä mielen mukaan ja juustoraastetta päälle. Mausteena käytin valmista pizzamaustetta ja tuoretta oreganoa. Pizzan päällä saa olla täytteitä reilusti. Silloin vain kannattaa pitää pizzaa kauemmin uunissa, että se kypsyy myös keskeltä. Nämä Marimekon Hauki-keittiöpyyhkeet löysin kesän alussa kirpparilta uutena. Hauki-kuvio on ihan hauska näissä keittiöpyyhkeissä. 

Pizzaa nyt innostuin leipomaan, ja joskus taas menee aikaa ettei tule tehtyä mitään leipomuksia. Mieltäni oikein lämmitti yksi päivä, kun tytär tuumi, että miten hyviä pullia äiti olikaan tehnyt. Syy taisi olla se, että käytin ihan voita taikinassa. Äitini leipoo aina leivonnaisest voihin, niin lapsenlapset ovat tottuneet siihen, että maku on jotain aivan superhyvää. 


Keittiöliinan alta näkyy vastaleivottua pizzaa. Pizzaan saa jokainen valita oman mieltymyksensä täytteistä, niin silloin on jokaiselle  omaan makuun sopivaa pizzaa.Pizzaterveisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com