4.8.2015

Turkin Alanya näkemistä ja shoppailua

Turkki on edullinen lomakohde vielä. Ruoka on edullista ja matkat sinne myös. Tekemistä ja näkemistä on kaikenikäisille. Turkkilaiset ovat erittäin ystävällisiä, lapset huomioidaan aina hyvin. Lapsia halataan, annetaan kaupoissa lahjoja ja silitellään. Alanya on ollut vuosia meidän alkukesän lomakohde, silloin ei ole vielä liian kuuma ja illat ovat mukavan lämpöiset. Miksei myös loppu syksyllä voisi siellä myös käydä ilmojen puolesta. 

Meidän matka oli Finnmatkojen valmispaketti Flower Gargen hotelliin. Kävimme Diy Cim -jokiretkellä, johon kuului myös vuoristossa käynti hedelmäviljelyksellä ja Euroopan toiseksi suurimmalla tippukiviluolalla. Sideen emme ehtineet retkelle, vaikka sekin kuului Finnmatkojen tarjontaan. Siitä erikseen postaus.Turkin Icmelerissä olimme viime vuonna, siitä voit lukea täältä.


 


Kuvat: Kleopatran ranta



Kuva;Itäinen ranta





Alanya on shoppailijan paratiisi: vaatteita, laukkuja, kenkiä, mausteita, nahkatuotteita, kultaa, hopeaa, optikkoliikkeitä jne. Nahkatuotteet ovat jonkin verran halvempia kuin Suomessa. Nahka on laadukasta ja asusteet tyylikkäitä. Alanyassa on turkkilaisia omia brändejä (RodinHood, LcWaikiki) jotka sijaitsevat pääkadulla eli Atatürk-kadulla. Koot ovat mielestäni numeron tai kaksi pienempiä kuin Suomessa.






Kuva: trendikkäät Pradan lasit

Kopiotuotteita löytyy pilvin pimein, ja niitä saa laillisesti valmistaa Turkissa. Osa katukauppojen ja basaarien tuotteista on hyvälaatuisia, mutta löytyy myös huonolaatuista tuotetta. Hinta kertoo sen, millainen laatu on kyseessä. Itselle ostin viidellä eurolla ohuita hyviä jumppahousuja. Olen pessyt ne 40 asteessa, vaikka ohjeena on 30. Eivät ole kutistuneet eikä väriä päästäneet. Basaareissa on satoja kauppoja ja tapana on tinkiä hinnoissa. Jos astut kauppaan, myyjä tykkää huonoa, jos et tingi hinnasta ja lähdet pois ostamatta mitään. Yleensä tinkiminen voi jatkua niin pitkälle, että yhteinen hinta löytyy. He eivät myy alle omien hintojen, sen he sanovatkin ääneen, jos yrität liian halvalla ostaa.

ATM on outlet-myymälä, josta voi löytää merkkivaatteita edullisesti. ATM löytyy basaarialueelta. Valikoimissa on toki Onlya ja VeroModaa.




Seuraavassa matkakertomuksessa tulee juttua Alanyan nähtävyyksistä. 

Oletko sinä käynyt Turkissa?




4 kommenttia:

  1. Hienoja lomakuvia. Tääl myös kotiuduttu lomalta ja totuttelua arkeen. Kivan blogin löysin ♥

    VastaaPoista
  2. Kaiholla muistelee kesää!Kiva,jos tykkäsit blogista!

    VastaaPoista
  3. Ihania lomakuvia <3 Kyllä tässä tekisi mieli lähteä johonkin etelän aurinkoon mutta loma ohi jo :(

    VastaaPoista
  4. Voi, tuo Turkki ja Alanyan seutu on niin meidänkin lempilomakohteemme...siellä jo muutaman kerran tullut käytyä.
    Ihana oli katsella noita kuvia

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com