15.1.2016

Uskon Joulupukkiin- Santa Parkissa

Joulupukin haluaa jokainen nähdä, siitä olen ihan varma! Joulupukin voit nähdä ympäri vuoden Napapiirillä ja siellä oleva Santa Park on kiva matkailukohde Rovaniemellä. Paikka on rakennettu kallion sisälle, ja sinne johdattaa jo ulkona kauniit värilliset lyhdyn tyyppiset somisteet. Sisäpuolella on pitkä käytävä, jonka seinissä on revontulia muistuttavat valaistukset ja mielenkiintoiset äänet johdattavat vieraan joulupukin paikkaan. Lipun hinnalla pääsee eri puolille Santa Parkkia, joista ensimmäisenä tulee Jääkuningattaren valkoinen maa ensin. Sen vieressä on jääbaari, jonne mentiin isot valkoiset takit päällä ihastelemaan jääveistoksia. Tunnelma siellä oli maaginen värivaloineen ja pakkashuurteineen.


Ravintolassa voi syödä ja herkutella hyvillä tarjoiluilla. Samassa tilassa voi seurata myös tanssiesityksiä.  Tilat ovat niin tunnelmalliset ja lappilaistyyliset, että siellä kyllä viihtyy vauvasta vaariin. Ja kukapa ei sadun lumosta haltioituisi.  Hopeinen osa oli kuin suoraan jäisestä lumimaasta; siinä myytiin myös koristeita ja minä ostin siitä joulukoristeita kotiin. Tuo jäinen ravintola oli niin upea kokemus; olimme siellä lisäkoltut päällämme ja joulun lumo kyllä tuntui siellä ihan ytimisissä asti. 


Oletko joskus kirjoittanut joulupukille? Minä olen monta kertaa. Santa Parkista voi lähettää postia postitoimistosta. Korttiin saa kivan Korvatunturin leiman. Siellä oli myös pieni kauppa, josta voi ostaa kaikenlaista jouluun liittyvää. Postitoimiston ulkoupolella oli myös useampi myymälä, jos haluaa matkamuistoja hankkia ja hullaantua joulun ihmemaahan. Yhdessä kahvilassa sai lapset leipoa pipareita ja myös koristella niitä. Kahvila oli sisustettu niin satumaisesti ja taianomaisesti, että riitti niin kaunista katseltavaa myös meille aikuisille. Piparin huumaava tuoksu vielä toi lisäväriä makuhermoille; oispa joulu ainainen. Vai mitä tuumaat näistä kuvista?
Santa Parkissa on koko päivän ohjelmaa eri pisteissä kaikenikäisille. Pääsylipun hinnalla voit olla vaikka koko päivän joulun ihmemaassa. Tässä tonttujen pajassa alemmassa kuvassa oli esityksiä yleisölle puolen tunnin välein.  Kaikki saivat lopuksi diplomit ja tonttulakit, joka oli kiva muisto Santa Parkista.Oletko istunut joulupukin polvella koskaan? Jos et, niin täällä yhdessä huoneessa sai käydä valokuvauttamassa itsensä joulupukin kanssa. Santa Park on auki ympäri vuoden ja on ikimuistoinen vierailukohde Rovaniemellä. Meillä voi olla kohteena tämä uudelleen ensi kesänä ellei jo talvilomalla; jos se joulu olisikin ainainen?

Ei itkeä saa, ei meluta saa
tonttu voi tulla ikkunan taa, 
joulupukki matkaan jo käy...

*****************************************************

Santa Park in Rovaniemi, photos of this amaing place of Santa Claus
7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Suosittelen!Vieressä on myös toinen kohde Joulupukin pajakylä,joka on ilmainen.

   Poista
 2. Ihana paikka! Ennen joulua ois kiva käydä tuolla hakemassa joulufiilistä :) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,että meillä on hyviä kohteita meidän pienessä Suomessa.Tosiaan tuon vieressä on myös se Joulupukin pajakylä,kaksi kohdetta kerralla.

   Poista
 3. Olis kyllä mahtavaa viedä lapset tuonne :) Upeita kuvia.

  VastaaPoista
 4. Oi, tänne olisi ihana päästä - siis minun vaikka lapsi ei innostuisikaan ;)

  VastaaPoista
 5. Ollaan käyty tämän pihalla yli 10 vuotta sitten kesällä. Sisälle en ole vielä päässyt :D
  Ehkäpä jonakin päivänä. Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com