22.7.2016

Diy- miten ompelin päiväpeitot sänkyyn Marimekon kankaista

Diy- juttuja tulossa tässä seuraavaksi. Miten ompelin päiväpeitot sänkyyn Marimekon kankaista?  Olen niin ihastunut usein kankaan kuoseihin ja Marimekon kankaat ovat sellaisia, joista pidän niiden klassisuuden vuoksi.

Ostin kahdet kankaat päiväpeittokankaiksi Marimekon liikkeestä. Tiesin, että yhteen huoneeseen sänkyyn tulee ehdottomasti Tiiliskivi-kangas. Ihastuin siihen tuolla Tuurin kyläkaupassa, jossa sitä oli esillä pussilakanan muodossa. Tämä kangas ei tarvitse alapuolelle mitään, vaan sopii päiväpeitoksi sellaisenaan. Myyjän kanssa mietimme, mikä sitten sopisi pienen vipeltäjän sänkyyn. Ajatuksena oli ensin tuo samainen Tiiliskivi, mutta sitten päädyttiin yhdessä tähän ihanaan kuosiin, joka on nimeltään Onnimanni (Jatta Salonen 1988). Taka-ajatuksena tässä on, että lapsi voi opetella samalla kirjaimia ja numeroita. Ikeasta sitten ostin edullisen täkin, jonka ompelin tämän kankaan alle tukea tuomaan. Haastavaa oli kyllä ompelu, mutta lopputulos ihan ok; jos ei kovin kurki alapuolen ruttuja. Päiväpeittoa voi pitää vaikka pehmeänä alustana lattialla leikeissä.

Tässä on sitten valmiina tämä Tiiliskivi-kangas sängynpeittona tyttären huoneessa. Tämän alle en ommellut tikattua kangasta, koska joskus laitan kankaan varmaan ikkunaverhoksi. Joten tähän Tiiliskiveen ompelin siis vain saumurilla päädyt huolittelemalla. Täällä on lisää tekstiilejä, jos tykkäät Marimekon kankaista ja tuotteista. Itse olen Marimekon tuotteiden fani.                                                 

(sisältää affiliate-linkin) Tyynyjä olen tähän sänkyyn sovitellut, mutta en oikein tiedä millainen olisi hyvä? Tässä on Finlaysonin suosikkikuviona.

Onko sulla antaa vinkkejä kivoista tyynyistä?

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Marimekon kuosit ovat niin ajattomia!

   Poista
  2. Marimekon kuosit ovat niin ajattomia!

   Poista
 2. Bongasin suosikkikuosini Onnimannin toisessa blogissa pikkukuvakkeessa ja tulin ihailemaan kauniita päiväpeittoja! Minä laittaisin ehkä yksivärisiä tai hillityn geometrisia tyynyjä tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Ikean kaksi kapeaa geometristä mustavalkoista tyynyä,jotka käy tuon Tiiliskiven kanssa.Täytyy kokeilla!

   Poista
  2. Mulla on Ikean kaksi kapeaa geometristä mustavalkoista tyynyä,jotka käy tuon Tiiliskiven kanssa.Täytyy kokeilla!

   Poista
 3. Kauniit päiväpeitot ja hyvä idis tuo ommella peitto alapuolelle.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Tulipa hienot peitot, kertakaikkiaan!!

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com