31.7.2016

Kesäinen keitto ja mustikkamansikkarahka

Oman perunamaan sadosta tulee keitettyä "maitopottuja". Peruna pilkotaan ja sen sekaan voi laittaa porkkanoita (tai käy myös muut vihannekset) ja sipulia. Kun perunat ovat lähes kypsiä, niin sekaan vielä maitoa ja nokare voita sekä suolaa ja esim. persiljaa. Hyödynnän kaikkea mitä omalta pihalta löytyy. Jälkiruokana oli mansikkamustikkarahkaa. Siihen vatkasin vaahdoksi yhden cremevaniljapurkin ja laitoin kaksi purkkia maustamatonta rahkaa marjojen kera. Pakkasesta otin viime vuoden mustikoita, jotka saavat olla aavistuksen jäisiä.




Onko sinulla jotain tiettyjä kesäreseptejä?

10 kommenttia:

  1. Ehdoton kesäreseptini on savustettu kala ja uudet perunat. Jälkkäriksi omasta maasta mansikoita ja itse tehty kinuskikastike. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvälle!En ole itse tehnyt kinuskikastiketta. Onkohan sulla ohjetta blogissa?

      Poista
  2. Ihanan värinen keitto. Kesäisin meillä grillataan paljon ja tehdään lättyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lätyt ovat kyllä parasta herkkua myös.Mansikoita tai vadelmia lisäksi,on huippua!

      Poista
  3. Ihanan näköistä...uudet perunat ja sipulikastike...parasta kesäruokaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipulikastike on myös meillä kesän suosikkikastike.

      Poista
  4. Mansikkakakku ja letut jäätelöllä kesäherkkuja täällä päin :)

    VastaaPoista
  5. Jäätelöä kuluu kesällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkasessa ainakin vaniljaa jemmassa.Marjat sen kans hyviä.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com