11.12.2018

Koottuja ideoita jouluun: lahjat, kattaus, sisustus

Jouluisia sisustuksen ideoita ja joululahjaideoita tulee tässä kuvien kera! Pentik on tuonut monia jouluisia kauniita tuotteita markkinoille. Syksyllä blogiyhteistyön merkeissä ihastuin myymälässä käydessäni villaisiin torkkupeittoihin, joista jo täällä postasin. Meillä on ollut vuosia käytössä talvisin Pentikin torkkupeitto, joka lämmittää vuodesta toiseen sohvalla tai lepotuolissa olijaa. Villa materiaalina on hyvin kiitollinen, tuuletus riittää eikä pesua tarvitse.

Tyttärelleni olen antanut ennakkoon jo joululahjaksi hopeanvärisen Pentikin Loiste kynttiläjalkaklassikon. Hänelle olen joskus ostanut myös Poro -klassikkotuotteita lahjaksi vuosia sitten, ja niitä voi pitää esillä kotona vuoden ajasta riippumatta. Tänä jouluna aion ostaa lahjaksi myös lisää uusia Kallio ja Kivi-sarjan astioita, joissa nuo värit ja muodot ovat vain superhienot. Täällä olen Kallio- ja Kivi-sarjasta kertonut aiemmin ja tuossa alakuvassa onkin katettu niillä kaunis kattaus Hiutale-liinan päälle. 


Pentikin nämä kaksi jouluista kangasta Karelia ja Sylvia ovat omia suosikkejani, ja molemmat kankaat sopivat sisustukseen koko talven eikä pelkästään joulun ajan. Pentikin kankaat ovat meillä kestäneet hyvin käyttöä ja pöytäliinat sälilyttävät hyvin kuosinsa pesusta toiseen. Silitystäkään ei kankaat juuri vaadi, se on tärkeä ominaisuus kangasliinassa, että sen saa pesun jälkeen sileäksi helposti.


Kareliaa on kahdessa värissä harmaana ja punaisena. Kareliassa on huurteinen talvimaisema, joka on tehty vesivärein. Kuosia koristavat luonnonläheiset kävyt, havut ja herkät lumimarjat. Karelia -malliston on tehnyt Liina Harju. Kumpi olisi sinun suosikki Karelia vai Sylvia?



Sylviassa kukkivat ruusut, amaryllikset, tulppaanit ja hyasintit. Kuosin on suunnitellut Minna Niskakangas. Suuret kuviot sopivat hyvin pöytäliinaan, ja laittaisin tämän kanssa vaikka tuota Kallio -sarjaa kattaukseen. Sitä onkin tuossa alemmassa kuvassa esillä! Maljakoksi käy vaikka lasinen tuikkutelineastia, joita Pentikillä on myynnissä. Meillä on yksi tämmöinen käytössä ja se on sopiva  kooltaan esimerkiksi tulppaaneille.



Jouluisessa olohuoneessa sohvalle on tehty asetelma  näistä Sylvia- kankaan kuoseista valkoisten ja harmaiden tyynyjen kanssa. Joulupalloja voi asetella olohuoneen pöydälle pieneksi asetelmiksi ja kynttilät sopivat siihen myös seuraksi. Loiste kynttiläsomiste tuo ripauksen juhlavuutta myös, ja tytär on laittanut sen esille ilman tuikkuastioita; näyttää hyvälle myös sellaisenaan.



Diy idean löysin myös näistä Pentikin kuvista, eli oksaan laitettu satiininauhoihin joulukoristeet roikkumaan. Olen ostanut ja saanut myös lahjaksi Pentikin lasisia joulupalloja ja sydämiä, niistä saisi asetelman tällaiseen oksaan.  Joulun jälkeen tähän voisi laittaa roikkkumaan myös muutakin somistetta, jolloin se menisi pitemmälle kevääseen kotona esillä. 


Jaan vielä yhden kivan idean siitä, miten jouluista tunnelmaa ja tuoksua saa kotiin  eri kokoisilla maljakoilla, jos niihin ottaa pihalta kuusen oksia tai käy kukkakaupasta hakemassa kimpun kukkia. Havupuun oksat tarvitsevat vettä, muuten ne tiputtavat neulasensa pian pois. Myös eukalyptuksen oksat ovat kestäviä maljakossa.


Joululahjaideat poimin tähän kuvakollaasiin sen perusteella, mitkä ovat kaikenikäisten mieleen ja myös  suurin osa itse testaamiani tuotteita, joita voin suositella hyvinä ideoina mielelläni. Pentikin elintarvikkeet ovat laadukkaita ja hyviä. Tee ja hunaja ovat myös hyviä lahjoja, niitä en kuvaan saanut mahtumaan enää. Pentikin tuotteita arvostetaan ja niitä annetaan paljon lahjaksi; Pentikin tuotteita löytyy meiltäkin vuosien takaa ja niitä on aina kiva saada. Pentik on myös suomalainen perheyritys ja siten työllistää paljon meillä Suomessa ihmisiä.





kuvat lainattu www.pentik.fi



Mitä Pentikin tuotteita sinä toivoisit lahjaksi?

3 kommenttia:

  1. Upeat kuosit kankaissa!
    Kiitos kivoista vinkeistä.
    Kivaa loppu viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Sylvia-kangas on kyllä upea. Sopii todella hyvin mm jouluun. Minulla on todella paljon Pentikin tuotteita. Mm noita Loiste-kynttelikköjä kaksin kappalein sekä myös samaa sarjaa oleva kruunu. Mukavaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
  3. Kivoja ideoita olet koonnut kattaukseen. Sylvia kangas sopisi värien puolesta hyvin meidän kotiin!

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com