29.2.2020

Tyylikäs vaalea olohuoneen matto

                                                                                                                    * sisältää mainoslinkin Vallila,                                                                                                                                 merkitty tähdellä

Keväällä tulee tehtyä enemmän sisustushankintoja kotiin, kun aurinko tuo loistetta ikkunasta ja näin tuo tilaan lisää valoa pimeän jälkeen. Suuren maton hankkiminen on ollut jo pitkään mielessäni ja alennusmyynnistä löysin aivan super kauniin Vallilan maton, Myyjän kanssa tutkimme maton ominaisuuksia ja ostopäätös oli helppo tehdä hänen suosituksestaan. Niinpä löytyi kaunis, pehmeä ja kevyt Vallilan matto ostosreissulta. Vallilalla on myös verkkokauppa, jossa on laaja valikoima mattoja ja muita heidän tuotteitaan. * Verkkokauppaan pääset tästä!

Korkeanukkaiset matot ovat hankalat hoitaa ja pitää pölystä puhtaana. Tässä matossa on sopivan lyhyt nukka, mutta tuntuu kuitenkin jalan alla pehmeälle. Samalla myös vaimentaa ääntä parkettilattialla. 

Muistuttelen myös blogiarvonnasta, jos olet innokas sukien kutoja tai haluat muistaa ystävää tai lähimmäistä ihanalla kirjalla, niin käy osallistumassa blogiarvontaan täällä!! Maton alapuolella on pehmeä huopamainen pinta. Lattialämmityksen kanssa tämä huopamainen pohja on parempi kuin esimerkiksi kuminen pohja. Kuminen pohja haprastuu lattialämmityksen vuoksi. Tässä alakuvassa näkyy maton alapuolinen pohja. Maton väri on vaalea ei siis valkoinen vaan aavistuksen beigeen taittuva. 


Maton pintaan voisin laittaa suoja-aineen, mutta tämä matto voi olla helppohoitoinen pestä kesällä, joten näin vältyn kemikaalien vähentämistä kodissa. Huonekalun kangaspintaan olen laittanut suoja-aineen silloin, kun sohva oli uusi. Vaaleassa tekstiilissä on se ongelma, että ne tummuvat ja likaantuvat helposti. Suoja-aine pitää piannan puhtaana ja hylkii likaa. Onneksi kemikaaleissa on myös luontoystävällisiä suoja-aineita.

Matossa arvostan helppohoitoisuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että matto on kevyt viedä tuulettumaan imuroinnin jälkeen. Usein myös suuret matot imuroin ja niiden ympäriltä pyyhin nihkeällä mopilla lattian puhtaaksi. Aina en vie mattoa ulos tuulettumaan. Tämä nopeuttaa myös siivousta.

Kestävää kehitystä ajatellen on tärkeä, että matto sopii myös toiseenkin tilaan kotona. Vallilan Toffee käy meillä myös huoneeseen kuin huoneeseen. 

Mikä on maton oikea koko?

Oletko ajatellut, että mikä on sinun mielestä oikeankokoinen matto olohuoneessa? Maton koko on hyvä olla reilu varsinkin olohuoneessa. Maton on hyvä mennä myös sohvan tai lepotuolien alle. Tässä matossa on mitat 160x230 cm. Tästä Vallilan matosta oli suurin koko tuo edellä mainittu koko. Millainen matto on sinulla olohuoneessa ?

14 kommenttia:

 1. Kauniin maton olet ostanut teidän olkkariin! Meillä on olohuoneessa sellainen itämainen matto.
  Ihanaa viikonloppua Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä matto on käytössä ollut toimiva:kaunis ja helppo imuroida.Itämaiset matot ovat myös kivoja, aitoja katselin Dubaissa mattokaupassa vuosi sitten.

   Poista
 2. Ihana matto, voi kumpa uskaltaisikin hankkia valkoinen maton, mutta lemmikki ja lapsiperheessä se on vähän rohkeaa.
  Meillä on olkkarissa kaksi matalanukkaista mattoa, roosa ja beige.

  Iloa iltaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käy tyttöjen koirat ja toinen on yökylässä montakin päivää.Matto on hyvin menestynyt, eikä koiruli pane pahaksi pehmeää alustaa makoillessaan siinä.

   Poista
 3. Tyylikäs matto! Ei ole turhia krumeluureja. Olen yrittänyt suojata yhden nojatuolin, mutta onneksi kokeilin suoja-ainetta ensin ihan vähän helmaosan taakse. Punainen ja valkoinenhan siinä alkoivat sekoittua. Varmasti olisi muitakin aineita tarjolla, mutta en ole sitten enempää asiaan tutustunut. Felixin (koira) vuoksi meillä on istuimet lähinnä kovapintaisia ja tummia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ollut huono tuuri sen supja-aineen kanssa!Olen huonekaluliikkeestä ostanut suoja-aineet.Ovat olleet hyviä!

   Poista
 4. Kaunis matto ja sopii istuinryhmän ja sohvapöydän kanssa yhteen. Meillä on sohvanpöydän alla ja siinä sohvan edessä punakuvioinen suuri matto. Tämä oli sellainen heräteostos aikanaan. Yli 8 vuotta sitten. :) Mutta vieläkin on matto paikallaan ja pidämme kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän matto on sitten ollut napakymppivalinta!

   Poista
 5. Todella kaunis matto. Olen vaaleasta matosta haaveillut, mutta hieman arkaillut ostoa. Ehkä jonain päivänä päädyn sellaisen vielä ostamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on itsellä toinen vaalea paksumpi matto.Edellinen on myös vielä tallessa, viime kesänä sen pesu itse ei ihan onnistunut.Jäi reunaan tummia rantuja.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiito Sari, on se kyllä ollut hyvä valinta. Pölyä ei kerää ja joskus onnistuu alennusmyyntiostoksissa.

   Poista
 7. Kaunis matto <3 Meillä vaihtuu matto olohuoneessa aika usein. Tykkään kuitenkin vaaleista väreistä. Mukavaa tulevaa naistenpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Hyvää naistenpäivää myös sinulle!

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com