10.3.2020

Kaakelien maalaus ja seinien uusi säihkyvä efektimaali

Tyttären vessaan tuli kokonaan uusi värimaailma hiihtolomalla, kun vihreä kaakelien väri vaihtui seinissä harmaan sävyyn ja mintun väriset seinät vaihtuivat valkoiseen Hattara-sävyyn. Pikanttina lisänä tytär halusi seiniin Tikkurilan efektilasyyria hopean sävyssä pintaan.  Taika Stardust maalissa on pientä hopean hilettä pinnassa, ja siitä tuo kimmeltävyys efekti tulee esille. Täällä postauksessa tuli jo mainittua remonttityöstä lomallamme. 


Kaakelien maalaus alkoi ensin poistamalla vanhat silikonit ylhäältä, alhaalta ja kulmista. Sen jälkeen valmiilla maalinpesuaineella pyyhin kaakelien ja seinien pinnat. Suosittelen valmista maalipesuainetta, koska sen avulla pinta puhdistaa hetkessä ja maali tarttuu pintaan hyvin. Maalinpesuainetta kaadat liinaan ja pyyhit suoraan seinän pinnan sillä. 

Teippasin maalarinteipillä ja osaksi ruskealla teipillä reunat ja oven listat, ettei maali sotke pintoja muualta. Kaakelit maalasin ensin yhteen kertaan ja maalin kuivuttua toiseen kertaan. Kaakelimaali levittyi hyvin ja pinnasta tuli lähes täydellinen. Kuvassa maalikerroksia on jo kaksi ja pinta näyttää tälle kaakeleissa.  Alunperin siis kaakelit olivat laikukkaat vihertävän valkoiset. Kuva näkyy Instagramin puolella täällä!


Seinän ja kaakelien lisäksi katto sai saman sävyn valkoisen Hattaran pintaan. Katon väri oli myös minttu, joten uudistus entiseen oli huomattava. Lisäksi vanha allas ja -kaappi saivat lähteä. Tilalle tuli suorakaiteen muotoinen allas ja allaskaappi. Vanha peilikaappi piti jättää paikoilleen, että sinne saa laitettua tavaroita kuten hammasharjoja ja -tahnat. Tytär ajatteli ensin, että pyöreä peili olisi siihen sopviva, mutta nyt vielä vanha  peilikaappi on seinällä. Joskus vanha kaappi kannattaa säilyttää, jos se on ehjä ja muutoin toimiva. Näin tulee huomioitua kestävää kehitystä ja luonnon säästämistä.

Kaakelin ja altaan yläosa sekä nurkat saivat harmaan silikonin viimeistelynä ylleen. Suosittelen taas maalarinteipillä laittamaan rajat suojaksi  ennen silikonin levittämistä. Sitten kun olet levittänyt silikonin, niin kuulin vinkkinä, että Fairy-pesuainesuihkeella saa sitten silikonin hyvin tasoiteltua.

Tässä alakuvassa näkyy seinän ja kaakelin värit. Seinän pinnassa voit nähdä sitä Tikkurilan kaunista efektilasyyriä eli kimalletta. Valon osuessa kimallehileet näyttävät kauniilta. Seinän Hattara sävyn- maali siis tuli ensin pintaan ja sen jälkeen efektilasyyri.


Tässä vielä lähikuva seinän pinnan hohteesta. Vessan seinälle tuli pyykkikoneen yläpuolelle uudistettuna  tilassa ollut hyllystö, jossa oli yläosassa kaappi. Rermontissa kannattaa uudistaa myös vanhaa, ja kaapin jaloista mies leikkasi raunat pois kuviosahalla. Hyllyn takaseinä lyheni myös ja sitten kaappiosan hän sai irrotettua. Kaappi  saatiin seinälle kiinnitettyä kahden miehen voimalla. Kaappi toimii kosmetiikkatuotteiden säilytyspaikkana nyt.

Täältä voit katsoa miten löysin oikean valkoisen maalin maalatessani makuuhuoneen seiniä ja täällä pohdin miten värillä on väliä maalatessa. Tyttären kotona on tarkoitus myös maalata ovien listat ja täällä on hyvä oma kokemukseni miten listojen maalaus onnistuu.


Oletko sinä suunnitellut remonttia kotiin tai muualle?


6 kommenttia:

  1. Uudet värit ja yhdistelmät kuulostavat ainakin näin luettuna rauhallisilta, sointuvilta. Olette nähneet kovasti vaivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kimallus tuo vähän luksusta tilaan. Ehdotin tytölleni, että hän laittaisi kristallikruunun vessan lampuksi. Iso työ oli, mutta kannatti tehdä. Terkkuja sinne Amerikkaan, joko kevät on pitkällä?

      Poista
  2. Haluaisin tapetoida yhden seinän, mutta himmaan nyt vähän ja odottelen, että juuri se oikea tapetti meidän kotiin löytyy :)
    Ihanan muutoksen olet tehnyt, lopputulos on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä hyvä vessan värimaailma ja pienellä budjetilla. Yksi seinä on hyvä tapetoida vaan, saa sillä uutta ilmettä tilaan kuin tilaan. Itse haaveilen jostain tummasta viidakkotunnelmatapetista, vaikka meillä on hyvin neutraalia suurelta osin kodissa.

      Poista
  3. Minä haaveilen maalaismummolassa keittiön kaapiston ovien uudesta maalipinnasta ja välitilan kaakeleiden uudistamisesta juurikin maalaamalla. Isompi haave on keittiöremontti kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nykyään on hyviä maaleja, jotka kestävät.Ja se, että voit myös itse tehdä sen työn.Säästää ja mukava on itse tehdä helpompia töitä.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com