Lupasin laittaa tänne Intian tuomisista juttua ja kuvaa. Jos olet menossa matkalle Intiaan esim. Pohjois- tai Etelä-Gooaan, niin tässä esimerkkejä mitä sieltä kannattaa ostaa kotiin viemisiksi. Mausteet myydään saaveissa sen mukaan minkä verran haluat ostaa. Riveissä olevat mausteastiat ovat kuin värikäs tilkkutäkki mitä kirkaampia ja räiskyvämpiä värejä, joita vain ihaillen katselee. Erilaisia teelaatuja myydään myös toreilla, Intialainen tee on maultaan erilaisempaa kuin kiinalainen tee. Vihreä tee oli hyvänmakuista ja Masala (pohjana musta tee ja erilaisia mausteita: kardemumma, inkivääri,kaneli, neilikka ja mustapippuri. Masala juodaan sokerin tai hunajan sekä maidon kera; lämmin juoma ja mausteinen.
Kurkuma on ollut Suomessakin terveysmauste ja sitä käytän siellä sun täällä mausteena ruoanlaitossa. Kurkuma on se, joka antaa värin myös curry-mausteseokselle sekä sinapille. Kurkuma ei ole niin vitamiinpommi jauheena kuin kokonaisena. Kurkuma pitää hauduttaa voissa tai öljyssä kymmenen minuuttia, että sen parhaat maut tulevat esille. Säilytys pitäisi olla läpinäkymättömässä astiassa eikä lasipurkissa kuten meillä.
Mitä muuta sitten Intiasta kannattaa tuoda, niin tottakai silkkiä ja kašmiria. Silkkihuivien hinnat ovat edullisia jopa euron kappale. Kašmir on kalliimpaa ja kannattaakin olla tarkka, että ostaa aitoja huiveja myyjiltä. Kašmiria saadaan yhdestä Intiassa elävästä kašmirvuohesta n. 500g vuodessa, joten senkin vuoksi villa on arvokasta. Pohjois-Intiassa on Kashmirin alue, jossa villaa tuotetaan. Täytyy kyllä sanoa, että tuo kašmir on lämmittävä, kevyt ja niin pehmeä huivissa; aivan upea kylmillä säillä kietoa kaulaan.
Silkki on myös kaunis materiaali, ja jos arvostaa näitä luonnon omia materiaaleja (jotka myös käytössä kestävät kauan), niin matkoilta kannattaa ostaa tämmöisiä tuotteita.
Leppoisaa loppuviikkoa!!