Jaan tässä helpot ohjeet illanistujaisiin ja vaikka näin pääsiäisen tarjoiluihin. Molemmat ohjeet ovat helpot ja nopeat tehdä. Kokeilin tehdä gluteenitonta pullaa, ja se vielä vaatii harjoittelua. Taikinasta tuli liian kova, jauhoja taisi mennä liikaa.
Makaronisalaatti ( gluteeniton) 4 hengelle
150-200 g Penne pastaa
2 omenaa
100 g juustoa (esim. Edam)
1 pss kinkkusuikaleita tai kuutioita
viinirypäleitä
½ prk kevytmajoneesia
pippurisekoitusta rouheena
Keitä pasta, huuhdo siivilässä. Pilko omena ja juusto kuutioiksi. Halkaise viinirypäleet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää majoneesi. Lopuksi pippurisekoitusta mausteeksi. Anna maustua jääkaapissa. Tarjoile esim. patongin kera. Ohje käy myös ei gluteenittomana!
Rahkapullat
Tavallinen tai gluteeniton pullataikina
Täyte riittää n.13 kpl
200 g rahkaa (1 prk, voit käyttää myös maustettua rahkaa esim. vanilja, sitruuna)
½-1 dl sokeria
1 kananmuna
persikoita
Pyörittele pyöreitä pullia ja paina lasin pohjalla (mulla oli Iittalan Kartio) siihen syvennys. Ja lisää siihen täyte. Anna pullan kohota ja voitele ennen uuniin laittoa.
Mitä sinun pääsiäiseen kuuluu?