House of Lola-kutsuille leivoin mangojuustokakun ja gluteenittoman kääretortun sekä pienen täytekakun. Mangojuustokakusta tuli oma suosikki ehdottomasti. Marjaisat kakut ovat aina raikkaita tarjottavia ja tykkään käyttää omia pakasteen marjoja hyödyksi, kun tiedän ettei niissä ole lisäaineita ja ovat luomua. Täytteenä siis tällä kertaa lakkoja ja mansikkaa sekä päälle laitoin persikoita jotka olivat kaupan hyllystä.
Leivonnaiset onnistuivat hyvin ja jaankin ohjeet täällä teille!
Kääretorttu
3 munaa
2 dl sokeria
2 dl jauhoja (esim. Semper gluteeniton)
0,5 dl perunajauhoja
Vatkaa munat ja sokeri 10 minuuttia kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi sekoittaen puuharrukalla. Paista 225, n. 5 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Levitä täyte pohjalle, kun se on jäähtynyt. Kääri rullalle.
Täyte
1-2 prk vaniljarahkaa (voit myös korvata toisen rahkan kermavaahdolla)
lakkoja (pakastete)
Koristeluun päälle kermavaahtoa ja lakkoja
Täytekakku (gluteeniton)
3 munaa
lasi sokeria
lasi Semper jauhoja (gluteeniton)
0,5 tl leivinjauhetta (ei pakollinen jos vaahto kuohkea)
0,5 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri keskiteholla minuutti ja sen jälkeen 10 minuuttia, että vaahto oikein kuohkeaa. Lisää jauhot+ leivinjauhe+vaniljasokeri siivilän läpi varoen sekoittaen vaahtoon. Voitele kakkuvuoka (laitoin teflon kakkuvuokaan ilman gluteenitonta korppujauhoa. Hyvin irtosi). Paista 175 asteessa alatasolla 35 min. Kumoa jäähtyneenä.
Täyte
kermavaahtoa
mansikkasurvos (pakaste)
Leikkaa kakku kahtia ja kostuta sokerivedellä (tai mehulla). Päälle kermavaahtoa.
Itsellä on kiirettä pitänyt koko viikon, ehdin käydä tuolla Espanjan suunnallakin (kuvia instan puolella). Viikonloppu meneekin ulkoillessa ja keväästä nauttien. Pihalla on lunta niin paljon, kun katolta on tippunut kaikki takapihan puolella maahan. Lasiterassilta ei pääse ulos kuin metrin verran, kun hanki on edessä.
Mitä sinun viikonloppuun kuuluu?