Blogiarvonta on edelleen käynnissä, käy osallistumassa täällä! Meillä tehdään arkena ruokaa niin, että sitä voi syödä parikin päivää ja usein vielä niin, että ruoan makukin vain paranee entisestään, kun sen syö seuraavana päivänä. Lasagne on yksi meidän lemppareita, ja tein sen gluteenittomana jo toista kertaa. Semperin levyt ovat maultaan hyvät!
Suuri Arabian vuoka on ollut käytössä vuosia, ja siihen saa lasangnen kolmeen kerrokseen. Uusi puinen leikkuulauta on Ikeasta. Tällä olen korvannut muoviset leikkuualustat ihan muovin negatiivisen maineen vuoksi.
Lasagne (gluteeniton tai voit käyttää myös tavallisia levyjä)
Jauhelihakastike
- ruskista jauheliha, lisää pippurisekoitusta ja suolaa. Lisäsin myös jauhelihamaustetta
porkkanan ja kesäkurpitsan palasia, sipulia ja lopuksi lisäsin purkin tomaattimurskaa (paseerattua), loraus vettä
Valkokastike
- sulata voita (n. 50g) kattilassa ja lisää maissijauhoa (n. 6 rkl) sekoittaen siihen laktoositonta maitoa (5-6 dl) tai muuta nestettä, vatkaa vispilällä kunnes seos on sopivan notkeaa ja lisää pussi juustoraastetta. Mausteena pippurisekoitusta ja suolaa.
-laita ensin valkokastiketta vuokaan, sitten jauhelihakastike ja Semper -levyt, tee näin kolme kerrosta ja viimeisenä päälle laita levyt sekä loput valkokastikkeesta. Raastetta voit lisätä myös päälle. Koristeena basilikaa ja tomaattia.
Muita arjen nopeita ja terveellisiä ruokaohjeita löydät täältä: kanakasvisristotto, kanaperunalaatikko, uunilohi ja kasvispihvit.
Mikä on sinun lempiruokasi arkena?