22.6.2017

Miten valaistaan kodissa?

Kotona, vuodenajasta riippumatta, täytyy olla valaistus kohdallaan. Kesällä valaistus on esimerkiksi illalla enemmän tunnelman tuoja, kuin taas muina vuoden aikoina on  sitten myös valaistava pimeän vuoksi. Eri tiloissa valaistuksella on oma tehtävänsä. Työtilassa, keittiössä ja kylppärissä saa olla kohdevaloa. Kosteissa tiloissa meillä on led-spotit, jolloin valo kohdentuu hyvin aamutoimia tehdessä. Hiukset ja kasvot saa kuntoon hyvällä valaistuksella. .




Uusin taloihin tai remonttikohteisiin kannattaa teetättää valaistussuunnitelma. Meillä suunnitelman on tehnyt sähköliike ja sen mukaan valaistusta on toteutettu. Sähköurakoitsija oli itse perillä vuosien kokemuksella siitä, mitä valoa missäkin kannattaa käyttää. 

Katossa on paljon kiinteitä halogeenilamppuja, jotka kestävät käytössä vuodesta toiseen. Itselle on tärkeää lamppujen energiansäästö ja luonnon säästäminen, kun lamppuja ei tarvitse vaihtaa. Meidän halogeenilampuista vain kylppärin Philips Halogeenilamput on jouduttu pari kertaa vaihtamaan, joka on helppo homma itse vaihtaa. 

Himmennin on muuten erittäin kätevä ratkaisu valaistusta suunnitellessa. Meillä on katkaisijoiden yhteydessä pyöreä säädin, jonka avulla saa säädettyä valon kirkkautta ihan himmeästä kirkaaseen. Katkaisijoita on useita, ja niiden avulla saa valita, mihin kiinteisiin halogeenilamppuihin haluaa valon tulevan. Jos katsoo televisiota tai lukee lepotuolissa, niin voi valita spottien valon kohteen itse. Tällöin ei tarvitse valaista koko huonetta. 




Kerään design-lamppuja niiden kestävyyden ja ajattomuuden takia, vaikka on meillä myös ihan Ikean lamppuja useammassa huoneessa joko katossa tai muuna valaisimena. kuten makkarin lukulamppuina. Tässä Muuton Myy lampussa on led-lamppu myös, joka tuo olohuoneen vieressä olevaan huoneeseen valoa lisäksi kolmispottilampun kera. Led-lampuissa on tärkeää tietää, millainen lampun kanta on ja millaista valoa lamppuun haluaa. Esimerkiksi Philips lamput on monia vaihtoehtoja valon väriin: erittäin lämmin valkoinen, lämmin valkoinen, kylmä valkoinen ja päivänvalo, Led-lampun valo on tässä Myyssä päivänvalo, koska lamppu on pieni kooltaan ja käyttötarkoitus on valaista pienen huoneen keskilattian tila. 


Terassin lamppusarja on myös led-valoista. Näissä on ollut se onni, että vaikka ovat kylmässä tilassa osan vuotta, niin lamput toimivat edelleen. Olen haaveillut led-lampuista ulkoterassin lattiaan asennettuna esim. 10-sarjan spoteista. Meillä vietetään paljon aikaa lasitetulla ja takapihan terassialueella. Iltahämärässä ledlamput upotettuna terassin lattiaan tuo tunnelmaa ja valaisee kiviä, kasveja, lattiaa ja pensaita. Valon varjot ovat myös näyttäviä pimeällä ja tekevät pihasta kuin taulun. 

Energiatehokkaat lamput tuovat muuten säästöä kotitalouteen, ja tuo sähkölaskuun säästöjä. Erittäin tärkeä on myös se, että led-lamput myös säästävät luontoa. Meillä on pihalla "vahtijussilla" varustettuja pihavalaisimia seinissä ja "tolpissa", ja niihin olen vaihtamassa myös led-lamput. 

Lamppuexpress.com verkkokaupan avulla  lamppuasiat hoituvat kerralla ja myös  asikaspalvelun kera, jos tarvitset apua oikean lampun valinnassa! Kannattaa käydä katsomassa!





* blogiyhteistyö Lamppuexpress.com-  verkkokaupan kanssa




2 kommenttia:

  1. Kauniit lamput ja varsin ihana tuo terassin valosarja♥ Ihanaa kuluvaa kesää sinulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään lampuista sisustuksessa ja näitä tulee keräiltyä.Hyvää kesää myös sinulle!

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com