14.11.2012

Rooman matkan kokemuksia- vinkkejä nähtävyyksistä

Rooman matkan kokemuksia on tulossa tässä postauksessa. Lomamatka Roomaan oli onnistunut. Olen käynyt monissa Euroopan kaupungeissa, mutta Rooma sulatti kyllä sydämen kertaheitolla. Syyskuun lopussa lämmintä oli vielä 26 astetta iltapäivälläkin, vaikka paikalliset kulkivat jotkut toppatakeissa.Me tarkenimme hyvin kesävaatteilla. 

Lentokentältä pääsi junalla kätevästi (15€) Termiiniin eli pääteasemalle. Metrot liikkuvat kahdessa linjassa, joten eksymisen vaaraa ei ole. Bussilinjat kulkevat myös näppärästi, joten liikuimme paljon sillä. Hotelli olisi voinut olla keskustassa, mutta meillä se nyt oli 4,6 km keskustasta.

Nähtävyyksiä viiden päivän reissulle piti edeltä katsoa, missä kannattaa käydä. 

Suosittelen näitä ainakin upeina kohteina: 

Fonte de Trevin suihkulähde , jos etsit romanttista paikkaa. Täällä on pakko ottaa pariskunnan kuva ja heittää kolikko suihkulähteeseen toivoen samalla jotain. Tämä paikka jäi erityisesti mieleen, koska se vanha ja uusi Rooma oli niin läsnä tässä paikassa. 

- Colosseum, jonne olisi päässyt sisälle, mutta jonot olivat loputtoman pitkät. Kiertämällä Colosseumin - rakennuksen ympäri näki hyvin paikkoja

- Espanjalaiset portaat ja niiden lähellä Rooman kallein ostoskatu, Jos etsit jotain tiettyä brädiä, niin täältä kadulta löytyy. 

- Vatikaani , jonne pääsi ihmeen nopeasti sisälle. Sesonkiaikoina jonot ketävät tunteja, joten varaa juomista ja pientä purtavaa evääksi. Sinne pitää muistaa varata yli polvien menevä vaatetus naisille ja olkapäille huivia. Tytär oli lyhyillä shortseilla, niin avulias opas käski käydä ostamassa suuren huivin Vatikaanin myymälästä. Vatikaanissa voi vain ihastella kaunista kirkon rakennusta, miten upeita ovat maalaukset ja koko näkymä kirkosta sisälle ja ulos. Itse ostin muistoksi postimerkkejä ja rahoja Vatikaanin omasta kaupasta. 

- Piazza Venezia

Mitä syödä Roomassa?

Italiasta tulee jokaiselle mieleen pizzaa ja pastaa. Ruoka-annokset ovat pieniä ja ruoan lisäksi tilataan erikseen salaatit ja leivät. Aamiaisella syödään eri tavoin kuin meillä, joten tuhtia aamiaista ei yleensäkkään syödä Välimeren maissa. Siispä aamiaisella oli croissantteja joka lähtöön makealla kermatäytteellä tai ilman. Leivokset olivat ihania, capuccinoa oli aina kahviloissa tarjolla sekä erilaisia kahvijuomia Lattea jne.Pizza on Italiassa hyvin pelkistettyä, mutta ilman muuta sitä pitää tilasta ravintolassa aitoa italialaista pizzaa. 

Tässä kuvakollaasi Rooman -matkalta: Colosseum, Vatikaani ja muuta antiikin aikaista upeaa rakennusta. 


Vaateputiikit hurmasivat meidät hyvin edullisilla hinnoilla ja ihanilla vaatteilla. Laukkuja ja kenkiä löytyi myös meille oikein mieluisia. Tytär osti itselleen nahkaiset talvikengät, jotka olivat hinnaltaan n. 50 euroa. Itselle ostin uusia neuletakkeja, harmaan mekon, johon kuului huivi ja päälle laitettava liivi sekä pitsinen puuterinvärinen kotelomekko. Uusia vaatekertoja tuli taas tältäkin reissulta löydettyä. Lisäksi ostin myös mustan trenssin, jossa komeili hintalappua 25 euroa. Turhaan ei Italiaa kehuta muodin mekaksi. 

Roomassa kulkevat käsi kädessä antiinkin Rooma ja nykypäivän rakennukset. On hienoa, että antiikkia on säilynyt ja myös restauroitu upeita rakennuksia huolella, näin on sukupolvelta toiselle historiallisia perintöjä säilynyt ja säilyy edelleen.

Kaikki tiet vievät Roomaan, vai miten se sananlasku sanoikaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com