15.5.2014

100 vuotta vanhasta pihasta ja puutarhasta Diy-juttua

Tämä on yli sata vuotta vanha pihapiiri, joka on muuttunut vuosien saatossa. Vanhoja maatilan rakennuksia on purettu ja tämä rakennus on niistä toiseksi viimeisin. Vanhasta talosta on purettu ulkovuori, kuisti ja ikkunat otettu pois. Niistä osa on minulla tallessa odottaen uusiokäyttöä. Ihmeesti talon puumateriaaleja voi vielä käyttää rakennustarvikkeina, kun tämän tilalle tulee varasto ja talli. Katon alla on pärekatto, joka on vuorattu huovalla. Pala historiaa lähtee tämän purkuprojektin mukana, mutta pihalla on paljon muuta iloa. 

Nämä puiset joutsenet eivät lennä etelään talveksi, vaan ovat tässä ilahduttamassa taloon tulijoita. Langsta virkatut perhoset löytyivät vanhasta talosta, ja ovat nyt pesiytyneet tähän pensaaseen. Molemmat ovat käsityötaidonnäytteitä.
Piha on suuri ja siellä on paljon nurmikkoa, johon saa kesällä rattoisasti kulumaan useamman tunnin sitä leikatessa.

Nämä pienet uudet popot ulkoilutettiin äitienpäivänä. Maassa olevat raparperilehtilaattat ovat  betonista itse valettuja, Näitä on myös pinemmässä mittakaavassa kukkapenkin reunassa. Pieniä puutarhan koristeita löytyy pihalta kivoista paikoista. Tämä tonttu vartio kukkapenkkiä ja alemassa kuvassa tontut seuraavat maakellarissa kävijöitä. Vaahteranlehdistä tehtyjä betonilehtiä on myös laitettu kellarinseinää koristamaan. Ne on vain maalattu valkoisella maalilla.
Pihalla on mukava temmeltää, kun siellä on paljon tilaa. Tässä lähtee lentoon lenskari, ja mikäs sitä on lennättäessä isolla pihalla, jossa on tilaa lasten leikkiä.


 
Lämmintä viikonloppua odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com