28.5.2014

Diy: Pöllömäisiä virkkauksia

Kukapa näitä pöllöjä voisi vastustaa. Tämä pöllö-neiti meni 1-vuotislahjaksi pikku prinsessalle. Kutsukorttikin oli pöllökortti. Tämän ohjeen löysin ihaasta käsityöblogista http://prinsessajuttu.blogspot.fi/2014/03/toivepostaus-virkattu-pollo-ohje.html

Virkkasin tämän Novitan Miami pinkistä (nro 555) langasta, silmät virkkasin luonnonvalkoisesta oikein ohuesta virkkauslangasta ja silmät sekä nenä on Novitan Miami mustaa lankaa. Pinkkiä meni vajaa kerä vain, työ valmistui parissa illassa. Muuntelin tätä ohjetta siten, että aloitin sen 30:lla ketjusilmukalla  ja tein kiinteitä silmukoita n. 32 riviä (joka käännöksen yhteydessä virkkasin yhden ketjusilmukan), sen jälkeen tein korvat. Niihin tein ensin 10 kiinteää silmukkaa, joita joka kierroksella sitten vähensin, että jäljellä oli vain yksi.

Silmät: Tein  10 ketjusilmukkaa ja se renkaaksi, siihen pylväitä tein kolme kerrosta yhteensä. Ja muuten kierroksen lopussa aina kolme kiinteää silmukka, että ei ala kupruilla. Kun etu ja takimmainen kappale olivat valmiina, ompelin silmät kiinni etukappaleeseen. Sitten ompelin pöllön etu- ja takakappaleet nurjat puolet vastakkain, kun oli enää muutama sentti ompelematta käänsin sen oikein päin. Täytin vanulla. Ompelin lopuilla pistoilla pöllön kiinni.  Omepelin sitten silmät ja nenän kiinni ja rusetin korvaan. Tämän voi pestä 40 asteessa, joka on tärkeää lastene leluissa.    

 
Lanka on pehmeää puuvillan ja akryylin sekoitusta (50/50%). Tein pöllöstä pehmeän, että se käy myös unileluna tai pikkuisen tyynynä.
 Lahjaan sopi myös tämä pöllöaiheinen kortti, jonka voi vaikka laittaa kehyksiinkin. Vaikka taisi suvun pikkuiset lukea korttia sen verran tarkasti, että saattoi vähän taittuakin.


2 kommenttia:

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com