19.5.2014

Mitä omassa pienessä puutarhassa voi kasvattaa?

Näin keväällä ja kesän kynnyksellä tulee tehtyä kasvatushommia omassa pihassa ja puutarhassa. Lämpö ja aurinko tekevät ihmeitä puutarhaan. Päivä päivältä pihalla alkaa tapahtua. Raparperi on jo kasvamassa kovaa vauhtia, se on muutenkin kovin kiitollinen ja helppohoitoinen puutarhan kasvi. Meille laitettiin perunat jo penkkiin kasvamaan. Agrimarketin Kantaperuna pääsee tänä keväänä maahan. Perunamaa sai tuhdin lannoituksen, kun mies ei huomannut lukea ohjetta puutarhan lannoiteaineesta. No odotamme ilmeisesti jättiperunoita ensi kesänä. Perunan siemenet (10 kg) riittivät viiteen riviin, jotka ovat noin 4 metriä pitkiä.

Odotan tässä, että pihalle saan myös kasvihuoneen, jota olen kauan jo toivonut. Meidän piti käydä Bauhausissa hakemassa se viikonloppuna, mutta tuo mahapöpö teki tepposet. Bauhausissa olisi oikein kiva hiekkalaatikko myös myynnissä, johon saisi ostettua myös kannen. Kuusikulmainen hiekkalaatikko olisi ihan kivannäköinen.

Tämä perunasäkki on odottamassa kylvöä ja saa nähdä miten Kantaperuna tuottaa satoa meidän pienessä perunamaassa tänä vuonna. 

Tässä alakuvassa kasvaa nyt helppohoitoista raparperiä, joka on helpon puutarhurin hyötykasvi. Se tuottaa ensimmäisten kasvien joukossa satoa puutarhassa ja pääset tekemään siitä raparperipiirakkaa jo hyvissä ajoin kesäkuun alussa.  Raparperiä olen välillä karsinut puutarhassa, koska se leviää siellä hyvin helposti. 

Lamoherukka on jo kivasti lähtenyt rönsyilemään takapihalla. Tähän tulee syksyllä kaunis myös ruskaväritys. Tykkään tästä sen vuoksi, kun se tekee näitä rönsyjä maata pitkin ja ne rönsyää ulos penkistä. Tulppaanit ovat myös pian aukeamassa, saa nähdä mitä värejä sieltä paljastuu.


Kesän kasvua varten myös lannoitukseen pitää panostaa. Sen vuoksi eilen laitoin Biolanin kanankakkalannoitetta pensaille ja perennoille. Sen jälkeen tulikin kesän ensimmäinen ukkosmyrsky, vettä satoi kaatamalla. Vesi teki hyvää lannoitteille, koska ne pääsivät heti imeytymään kasvien juurille. 

Puutarhaterveisin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com